Deze granola bites zijn perfect als snack en hartstikke makkelijk om te maken. Een gezonde en smaakvolle lekkernij. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

16
Personen

Ingrediënten

  • 40 g rozijnen
  • 20 g krenten
  • 40 g gedroogde pruimen
  • 1 appel
  • 100 g havermout
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 40 g zonnebloempitten
  • 20 g gebroken lijnzaad
  • 20 g chiazaad
  • 3 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 60 ml honing of ahornsiroop
  • 50 g pecannoten

Extra nodig

  • ovenschaal of bakplaat
  • bakpapier
  • ronde steker

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Bereiding 

Stap 1: 
Wel de krenten en de rozijnen de dag van tevoren in koud water. Je kunt ze ook circa 10 minuten in kokend water wellen of 2 minuten koken. Belangrijk in elk geval om ze te wellen, dit voorkomt dat de rozijnen en krenten verbranden. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Vet een ovenschaal of bakplaat met opstaande rand in met olie en bekleed met bakpapier. 

Stap 3: 
Snijd de pruimen in stukjes. Rasp de appel met schil. Meng in een kom alle ingrediënten (behalve de pecannoten) goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de bakplaat en druk het stevig aan. Vet een ronde steker in met een beetje olie en zet deze in het midden van de bakvorm. Door een gat in het midden te creëren met de steker, kun je de granola bites straks beter in puntjes snijden. 

Stap 4: 
Bak de granola bites circa 25 minuten in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.  

Geef je waardering

83
Granola bites
Granola bites_