Pel en snijd de sjalot in dunne ringen. Schenk de fond en port in een pan en voeg de sjalot toe. Voeg de laurierblaadjes toe. Laat de saus circa 20 minuten zachtjes inkoken tot de saus heel licht en stroperig wordt. Zeef de saus, voeg de koude boter toe en roer goed door met een garde. Verwarm de saus niet verder. Zo krijgt de saus een mooie glans. Serveer de saus bij een vleesgerecht.
Dragon-beurre blanc
Pel en snijd de sjalot in kleine stukjes. Kneus de peperkorrels. Breng de witte wijn met de peper en de azijn aan de kook en kook tot de helft in. Schenk door een zeef en druk de sjalot door de zeef. Pluk en hak de dragon,. Breng de gezeefde massa samen met de room en dragon aan de kook en voeg als laatste de boter toe en roer goed door. Laat de saus niet meer koken anders verliest de saus zijn binding.
Tip: bewaar de sauzen in thermosflessen zodat ze langer warm blijven.
Meld je aan en praat mee