Rudolph’s tip: Rode portsaus en een dragon-beurre blanc

185
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Rode portsaus
Pel en snijd de sjalot in dunne ringen. Schenk de fond en port in een pan en voeg de sjalot toe. Voeg de laurierblaadjes toe. Laat de saus circa 20 minuten zachtjes inkoken tot de saus heel licht en stroperig wordt. Zeef de saus, voeg de koude boter toe en roer goed door met een garde. Verwarm de saus niet verder. Zo krijgt de saus een mooie glans. Serveer de saus bij een vleesgerecht.

Dragon-beurre blanc
Pel en snijd de sjalot in kleine stukjes. Kneus de peperkorrels. Breng de witte wijn met de peper en de azijn aan de kook en kook tot de helft in. Schenk door een zeef en druk de sjalot door de zeef. Pluk en hak de dragon,. Breng de gezeefde massa samen met de room en dragon aan de kook en voeg als laatste de boter toe en roer goed door. Laat de saus niet meer koken anders verliest de saus zijn binding.

Tip: bewaar de sauzen in thermosflessen zodat ze langer warm blijven.

Ingredienten

6
Personen

Rode portsaus

  • 1 banaansjalot
  • 200 ml kalfsfond
  • 300 ml rode port
  • 4 laurierblaadjes
  • 100 g koude roomboter

Dragon-beurre blanc

  • 1 banaansjalot
  • 200 ml droge witte wijn
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 1 tl witte peperkorrels
  • 100 ml room
  • 100 g koude roomboter
  • 10 takjes dragon
Geef je waardering
185