De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rudolph’s tip: rode portsaus en een dragon-beurre blanc

30 min kooktijd
Rudolph’s tip: Rode portsaus en een dragon-beurre blanc

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Rode portsaus
Pel en snijd de sjalot in dunne ringen. Schenk de fond en port in een pan en voeg de sjalot toe. Voeg de laurierblaadjes toe. Laat de saus circa 20 minuten zachtjes inkoken tot de saus heel licht en stroperig wordt. Zeef de saus, voeg de koude boter toe en roer goed door met een garde. Verwarm de saus niet verder. Zo krijgt de saus een mooie glans. Serveer de saus bij een vleesgerecht.

Dragon-beurre blanc
Pel en snijd de sjalot in kleine stukjes. Kneus de peperkorrels. Breng de witte wijn met de peper en de azijn aan de kook en kook tot de helft in. Schenk door een zeef en druk de sjalot door de zeef. Pluk en hak de dragon,. Breng de gezeefde massa samen met de room en dragon aan de kook en voeg als laatste de boter toe en roer goed door. Laat de saus niet meer koken anders verliest de saus zijn binding.

Tip: bewaar de sauzen in thermosflessen zodat ze langer warm blijven.

Niets is zo gezellig als de maand december met al haar feestdagen. Het nieuwe programma 24Christmas biedt tips en tricks en vooral een hoop inspiratie voor kerstmenu’s, de styling en schikking van de tafel, het versieren van je huis, kerstboom en nog veel meer.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker