Rudolph's Christmas meat pies

59
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Christmas meat pie
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de aubergine met de sjalot en knoflook circa 5 minuten en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Splits en kluts het ei. Meng het gehakt met de specerijen en de helft van het ei. Leg de bladerdeegplakjes met de bebloemde kant naar beneden en schep de aubergine in het midden van elk plakje. Verdeel het gehakt over de plakjes. Snijd de hoeken van de plakjes in op 2 centimeter van de rand (klik hier voor een voorbeeld), zodat je driehoekjes omhoog kunt zetten tegen het gehakt aan. Zet het midden vast met cocktailprikkers Kluts het resterende ei en bestrijk het deeg ermee. Bestrooi met een beetje grof zeezout. Bak de pies in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de cocktailprikkers voor het serveren.

Vijgen met bieslookcrème
Snijd de bieslook fijn en meng met de crème fraîche. Snijd de vijgen kruislings in en vouw de punten naar buiten zodat je een stervorm krijgt.

Serveren
Leg de Christmas meat pie op borden en besprenkel eventueel met een beetje olijfolie. Bedruip de vijgen met bieslookcrème en leg ze op de Christmas meat pie. Leg een toef rucola op de vijgen.

Ingredienten

6
Personen

Christmas meat pie

  • 1 aubergine
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 6 blaadjes bladerdeeg
  • 200 g half-om-half-gehakt
  • 1 ei
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 0.5 tl kardemompoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl gemalen nootmuskaat
  • 0.5 tl kaneelpoeder
  • grof zeezout

Garnering

  • 0.5 bos bieslook
  • 4 el crème fraîche
  • 6 vijgen
  • 150 g rucola

Extra nodig

  • keukenpapier
  • bakpapier
  • kwastje
  • cocktailprikkers
Geef je waardering
59