Voor Miljuschka in Mexico ontdekte onze chef de geheimen van de avocado. De veelzijdige vrucht is zeker niet alleen lekker op toast of in de guacamole. Miljuschka: "Dit is het makkelijkste ijs dat je ooit zal maken! Hartstikke fijn als je een flinke hoeveelheid aan te rijpe avocado's hebt liggen. Dunne plakjes snijden, besprenkelen met limoen en invriezen en je hebt altijd de ingrediënten voor dit toetje achter de hand!"

Miljuschka Witzenhausen
miljuschka in mexico

Kijk elke maandag naar een nieuwe aflevering van Miljuschka in Mexico op 24Kitchen, kanaal 24!

Ingredienten

8
Personen

  • 4 avocado's
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 4 limoenen, uitgeperst

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 10 minuten

Stap 1:
Doe de avocado, limoensap en gecondenseerde melk in de blender. 

Stap 2:
Zet minimaal 2 uur in de vriezer. 

Stap 3:
Haal 15 minuten voor serveren uit de vriezer. 

Tip!
Versier de rand van je ijsglas met chili-poeder. Dip het eerst in eiwit en dan in de poeder. 

Tip!
Besprenkel met geraspte gebrande kokos. 

Tip!
Eventueel als het 18+ is een 'klappie' tequila erbij doen voor het invriezen. Gevaarlijk lekker. 

Bekijk de tweede aflevering van Miljuschka in Mexico 30 maart om 22.00 uur bij 24Kitchen op kanaal 24!

Geef je waardering

213
avocado-ijs miljuschka
Avocado-ijs verticaal