De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rood fruit met een bite en basilicumstroop

Een heerlijk nagerecht van rood fruit en hazelnootcrumble overgoten met basilicumsiroop en appelstoop. Met dit gerecht zul je zeker een goede indruk maken op je vrienden!

30 MIN
Rood fruit met een bite en basilicumstroop

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 165 ˚C.

’s middags voorbereiden

Hazelnootcrumble
Hak de hazelnoten fijn. Meng alle ingrediënten met elkaar. Verkruimel het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in 12 minuten goudbruin en krokant. 

Basilicumsiroop
Breng water met suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de suikersiroop tot lauwwarm afkoelen. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes. Blancheer de blaadjes basilicum circa 1 minuut in ruim kokend water.(houd enkele topjes basilicum achter voor de presentatie) Giet op een zeef en spoel de blaadjes direct af met koud water. Knijp al het water uit de basilicum. Pureer de basilicum met de suikersiroop in de blender tot een groene ‘stroop’.

's Avonds afmaken

Appelstroop
Verwarm de appelstroop circa 1 minuut tot het vloeibaar is, maar laat niet koken.

Opmaak bord 

Haal de kroontjes van de aardbeien. Snijd de aardbeien doormidden. Roer de crème fraîche los en lepel een streep crème fraîche op de borden. Verdeel de aardbeien, frambozen, bramen aan beiden kanten van de streep crème fraîche over het bord. Lepel de basilicumstroop over de crème fraîche. Lepel de warme appelstroop over het fruit en strooi de hazelnootcrumble erover. 

 

 
Witte mousserende dessertwijn uit Argentinië


Naar deze wijn moet je misschien even zoeken, maar tegenwoordig kom je op internet een heel eind. De wijn die Angelique en ik dronken bij het dessert komt uit een relatief koud gebied, Patagonie. Met een kalkrijke bodem door alle dinosaurus skeletten die er bleken te liggen. Dat geeft de wijn wat mineralen. De natuurlijke koolzuur in de wijn maakt ‘m letterlijk en figuurlijk sprankelend.

Een klimaat met koele nachten en warme dagen. Ideale omstandigheden voor de productie van dessertwijnen met veel frisheid. Het smeltwater van de Andes zorgt voor een verantwoorde irrigatie van de wijnstokken. Sjiek woord voor, natuurlijke tuinslang. De wijn wordt voor 100% gemaakt van de Torrontès druif, das Argentijns voor, heel lekker.

door Corria Houthuizen

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker