Verwarm de oven voor op 165 ˚C.
’s middags voorbereiden
Hazelnootcrumble
Hak de hazelnoten fijn. Meng alle ingrediënten met elkaar. Verkruimel het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in 12 minuten goudbruin en krokant.
Basilicumsiroop
Breng water met suiker aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat de suikersiroop tot lauwwarm afkoelen. Pluk de blaadjes basilicum van de steeltjes. Blancheer de blaadjes basilicum circa 1 minuut in ruim kokend water.(houd enkele topjes basilicum achter voor de presentatie) Giet op een zeef en spoel de blaadjes direct af met koud water. Knijp al het water uit de basilicum. Pureer de basilicum met de suikersiroop in de blender tot een groene ‘stroop’.
's Avonds afmaken
Appelstroop
Verwarm de appelstroop circa 1 minuut tot het vloeibaar is, maar laat niet koken.
Opmaak bord
Haal de kroontjes van de aardbeien. Snijd de aardbeien doormidden. Roer de crème fraîche los en lepel een streep crème fraîche op de borden. Verdeel de aardbeien, frambozen, bramen aan beiden kanten van de streep crème fraîche over het bord. Lepel de basilicumstroop over de crème fraîche. Lepel de warme appelstroop over het fruit en strooi de hazelnootcrumble erover.
![]() |
Witte mousserende dessertwijn uit Argentinië
|
Meld je aan en praat mee