De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

eight treasure rice

Zoete rijst is heerlijk als een dessert. En al helemaal als het wordt afgetopt met heerlijk zoete toppings als dadels en noten.

520 min kooktijd
Eveline's Asian Favourites: Eight Treasure Rice

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Eight treasure rice is een heerlijk zoet rijstgerecht met fantastische toppings zoals dadels en noten. Dit gerecht wordt traditioneel gegeten tijdens Chinees nieuwjaar. Maar het is eigenlijk zo lekker dat ik het veel vaker op het menu zet.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Doe de rijst in een kom. Laat voor 8 uur wellen in koud water.

  2. Stoom de rijst in 15 min gaar. 

  3. Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de pijnboompitten met de pistachenoten voor 3 min. Schud uit op een bord en laat afkoelen.

  4. Halveer de dadels.

  5. Schep de gestoomde rijst in een kom. Voeg de boter en de suiker toe en laat al roerende smelten. 

  6. Bekleed een kommetje met vershoudfolie. Verdeel de Osmanthus bloemen, gojibessen, rozijnen, dadels, longan, walnoten, pijnboompitten en pistachenoten over de rand van de kom.

  7. Schep een lepel rijst in de kom en druk aan. Verdeel de rode-bonenpasta.  Schep de rest van de rijst erin. Druk goed aan en stoom de rijst in het kommetje nog 15 min. 

  8. Haal het kommetje voorzichtig uit de stoompan. Leg een bord op de kom. Keer met behulp van een theedoek de kom om en verwijder het vershoudfolie. Serveer direct.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker