Stappenplan
-
Doe de rijst in een kom. Laat voor 8 uur wellen in koud water.
-
Stoom de rijst in 15 min gaar.
-
Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de pijnboompitten met de pistachenoten voor 3 min. Schud uit op een bord en laat afkoelen.
-
Halveer de dadels.
-
Schep de gestoomde rijst in een kom. Voeg de boter en de suiker toe en laat al roerende smelten.
-
Bekleed een kommetje met vershoudfolie. Verdeel de Osmanthus bloemen, gojibessen, rozijnen, dadels, longan, walnoten, pijnboompitten en pistachenoten over de rand van de kom.
-
Schep een lepel rijst in de kom en druk aan. Verdeel de rode-bonenpasta. Schep de rest van de rijst erin. Druk goed aan en stoom de rijst in het kommetje nog 15 min.
-
Haal het kommetje voorzichtig uit de stoompan. Leg een bord op de kom. Keer met behulp van een theedoek de kom om en verwijder het vershoudfolie. Serveer direct.
0 reacties