De Thaise roti wordt meestal zoet gegeten. Na het proberen van Eveline's goddelijke recept voor deze banaanroti met hazelnootpasta, snappen wij wel waarom! 

Eveline Wu
Logo Amazing Oriental

In 1986 opende Amazing Oriental hun eerste Aziatische toko aan de Nieuwmarkt in Amsterdam. Inmiddels is Amazing Oriental uitgegroeid tot de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland. Inmiddels zijn er 24 fysieke winkels verspreid door het hele land. Met meer dan 10.000 authentieke producten uit Azië heeft Oriental het breedste assortiment aan Aziatische producten van Nederland. Geen winkel in de buurt? De producten zijn ook online te bestellen zijn in de  webshop.

Ingredienten

2
Personen

  • 400 g bloem
  • 200 ml water
  • snufje zout
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 1 klontje boter
  • 5 eetlepels gecondenseerde melk
  • 1 eetlepel chocoladesaus of hazelnootpasta

Extra nodig

  • koekenpan

Bereidingswijze

15 minuten

Stap 1:
Meng de bloem, water en het zout. Kneed voor minimaal 8 minuten. Maak een rol en snijd hiervan ongeveer 8 kleine bollen. Doe de bollen in een diep bord. Giet er de zonnebloemolie over. Dek af met vershoudfolie en laat rusten.

Stap 2:
Snijd de banaan in dunne plakken en meng met de eieren.

Stap 3:
Pak een bol deeg, druk langzaam en voorzichtig uit tot een plak die ongeveer zo dun is als papier.

Stap 4:
Verhit de boter in een koekenpan en leg de plak deeg erin. Doe de helft van het bananenmengsel in het midden van de pannenkoek en vouw voorzichtig dicht. Bak goudbruin. Herhaal deze en de vorige stap voor de tweede roti.

Let op:
Met dit recept houd je deeg over. Dit kun je invriezen of ook bakken met een vulling naar keuze.

Stap 5:
Snijd de roti in stukken. Serveer met de gecondenseerde melk en hazelnootpasta.

Ontdek hier alle andere recepten uit Eveline’s Asian Streetfood

Geef je waardering

Thaise Banaanroti