'Hebben jullie ook worteltjestaart?' Jazeker! En in tegenovergestelde van de welbekende mop is het zeker niet vies ;)

Ingredienten

12
Personen

Wortelpuree (ongeveer 225 g)

  • 2-3 wortels, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • water

Taart

  • 3 grote eieren
  • 60 g bruine suiker
  • 60 g suiker
  • 150 g wortelpuree
  • 1 tl puur vanille-extract
  • 1 tl baksoda
  • 1/4 tl zout
  • 3/4 tl kaneel
  • 1/4 tl versgemalen nootmuskaat
  • 1/4 tl speculaaskruiden
  • 90 g bloem

Glazuur

  • 450 g roomkaas
  • 4 el boter
  • 2 tl vanille-extract
  • 180 g poedersuiker
  • 40 g gehakte walnoten
  • 3 tl geraspte kokos

Extra nodig

  • bakvorm 25x40cm
  • bakpapier
  • staafmixer
  • handmixer
  • kom

Bereidingswijze

Totale tijd: 57 minuten

Doe de wortels in de pan en zet ze net onder water. Breng aan de kook en draai het vuur laag.

Laat de wortels koken tot ze zacht zijn en giet ze af. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 ° C.

Bekleed een bakvorm van 25x40 met bakpapier.

Klop de eieren met een mixer schuimig. Voeg langzaam de suiker toe en blijf nog 8-10 minuten mengen totdat de eieren romig en glad zijn.

Voeg de wortelpuree en vanille toe en meng tot een glad beslag.

Voeg de kruidenmix, baksoda en zout toe en zorg dat alles goed gemengd is. Spatel daarna voorzichtig de bloem erdoor.Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm en bak 10-12 minuten tot het gaar is. Niet langer want anders zal het uitdrogen en barsten tijdens het rollen.

Haal uit de oven en snijd meteen met een mes langs de randen van de cake. Leg een schone, vochtige theedoek over de cake, keer het om met een snijplank of op een koelrek en trek het bakpapier voorzichtig van de cake af.

Plaats een schoon vel bakpapier over de cake en rol de cake met de theedoek op beginnend vanaf het korte uiteinde en weg van je en laat het opgerold afkoelen terwijl je je glazuur maakt.

Klop in een kom de roomkaas, boter, vanille en poedersuiker romig en glad.

Rol de cake uit op een vlakke ondergrond en verwijder het bakpapier.

Verdeel de helft van het glazuur gelijkmatig over de cake. Rol de cake vervolgens op en verdeel de rest van het glazuur over de rol.

Bestrooi met gehakte walnoten en kokosrasp, snijd de rol in plakjes en serveer.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

178
Carrot Cake Roll
Carrot Cake Roll