Ingredienten

4
Personen

Roerbakschotel

  • 500 gr sperziebonen
  • 4 tenen knoflook
  • 1 tl sambal manis
  • 1 tl trassi
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen gember
  • (zee)zout
  • 2 el zonnebloem- of arachideolie
  • 400 gr kipgehakt
  • 2 el ketjap manis
  • 40 gr alfalfa
  • voor erbij: gekookte of gestoomde rijst, kroepoek

Benodigdheden

  • vijzel
  • wok of flinke koekenpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  1. Maak de bonen schoon en breek of snijd ze in drieën. Blancheer ze 2-3 minuten in kokend water.
  2. Pel de knoflook. Stamp in de vijzel de knoflook met de sambal, trassi, gemalen koriander, gember en een halve theelepel zout tot een pasta.
  3. Verhit de olie in een wok en bak de knoflookpasta. Voeg het kipgehakt toe en roerbak een paar minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak nog een minuut, tot de bonen beetgaar zijn. Schep de ketjap door het gerecht. Verdeel het gerecht over een schaal, strooi er alfalfa over en serveer met rijst en wat kroepoek.  

Geef je waardering

33
Roerbakschotel met ketjap-kip en sperziebonen