De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rode linzensoep

Zet kippendelen op met anderhalve liter koud water en breng aan de kook. Schep, als het water kookt, met een schuimspaan het schuim van de bouillon.

40 min kooktijd
Rode linzensoep

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Kippenbouillon
Zet kippendelen op met anderhalve liter koud water en breng aan de kook. Schep, als het water kookt, met een schuimspaan het schuim van de bouillon. Schep met een pollepel het vet eraf.

Pel de ui. Snijd de wortel, ui, prei en bleekselderij in kleine stukken. Voeg de groenten, specerijen, kruiden en zout toe en breng de bouillon tegen de kook aan (niet laten koken). Haal regelmatig het schuim en vet uit de bouillon. Laat de bouillon zeker 2 uur op laag vuur trekken.

Zeef de bouillon en laat het vervolgens tot 1 liter inkoken. Breng eventueel nog op smaak met zout en versgemalen peper.

Linzensoep
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn. Vijzel het komijnzaad en korianderzaad tot poeder.

Verwarm de helft van de olijfolie en een eetlepel boter in een pan en voeg knoflook en ui toe en laat op laag vuur 3 minuten fruiten (zonder te kleuren).

Voeg de tomatenpuree toe en laat 1 minuut op laag vuur ontzuren.

Bak (myoteer) de gemalen komijn en koriander 1 minuut op laag vuur mee.

Voeg de kippenbouillon en linzen toe en breng het aan de kook.

Laat de soep 25 minuten koken. Schil intussen de aardappels en bospeen en snijd ze in gelijkmatige blokjes van 1 bij 1 centimeter. Ris de oregano van 4 takken en snijd de blaadjes fijn. Voeg de aardappels, wortels en gesneden oregano toe aan de soep en breng weer aan de kook.

Laat de soep nog ongeveer 30 minuten op laag vuur pruttelen tot de aardappels, wortels en de linzen gaar zijn.

Serveren
Schep de soep in een groot soepbord, besprenkel met olijfolie en bestrooi met oreganoblaadjes

TIP
Als je van een gladde soep houdt, kun je de linzensoep nog pureren met een staafmixer.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker