Rijstmiesalade met garnalen, gebakken courgette en taugé

1
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
  • Breng het water aan de kook.
  • Leg de rijstmie in een kom met tijm.
  • Giet het kokende water over de rijstmie en dek de kom af met een bord.
  • Laat circa 5 minuten staan en giet af. Spoel koud met water.
  • Snijd de courgette in kleine stukjes. Pel en hak de knoflook.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Bak de courgette met knoflook en ui circa 3 minuten.
  • Blus af met ketjap, sojasaus en gembersiroop.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Meng de courgette met de rijstmie, de taugé en de Hollandse garnalen. Je kunt de salade warm of koud eten.

Ingredienten

4
Personen

Rijstmiesalade met garnalen, gebakken courgette en taugé

  • 1 l water
  • 300 g rijstmie
  • 2 takjes tijm
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • zonnebloemolie
  • 2 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • 250 g taugé
  • 250 g Hollandse garnalen
Geef je waardering
1