Ingredienten

4
Personen

Rijstmiesalade met garnalen, gebakken courgette en taugé

  • 1 l water
  • 300 g rijstmie
  • 2 takjes tijm
  • 1 courgette
  • 1 rode ui
  • zonnebloemolie
  • 2 el ketjap
  • 2 el sojasaus
  • 1 el gembersiroop
  • 250 g taugé
  • 250 g Hollandse garnalen

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten
  • Breng het water aan de kook.
  • Leg de rijstmie in een kom met tijm.
  • Giet het kokende water over de rijstmie en dek de kom af met een bord.
  • Laat circa 5 minuten staan en giet af. Spoel koud met water.
  • Snijd de courgette in kleine stukjes. Pel en hak de knoflook.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in een koekenpan.
  • Bak de courgette met knoflook en ui circa 3 minuten.
  • Blus af met ketjap, sojasaus en gembersiroop.
  • Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Meng de courgette met de rijstmie, de taugé en de Hollandse garnalen. Je kunt de salade warm of koud eten.

Geef je waardering

27
Rijstmiesalade met garnalen, gebakken courgette en taugé