De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

quinoasalade

60 min kooktijd
Quinoasalade

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schep twee hoopjes zout in een ovenschaal. Leg de bieten op het zout en pof ze circa 1 uur in de oven.

Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Pluk en hak de peterselie en munt fijn en meng met citroenrasp en citroensap door de quinoa. Verdeel de quinoa over de bodem van een ovenschaal. Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit. Pluk de waterkers en verdeel de waterkers samen met de ui en sinaasappelpartjes over de salade. Hak de noten grof. Verkruimel de feta. Strooi beiden over de salade.

Pel de bieten, snijd in partjes en verdeel ze over de salade. Sprenkel de olie over de salade. Strooi als laatste een snufje peper mix over salade.

Wat vind jij belangrijk als het om eten gaat? Smaak, een mooie opmaak op het bord, een gezellig gedekte tafel, gezonde ingrediënten… En wat denk je van de mensen die ervoor gezorgd hebben dat al dat lekkers en moois bij jou terecht komt?

In het programma Fairplate komen al deze aspecten van het koken aan bod. Chef Andy McDonald laat je zien hoe je thuis een heerlijk en eerlijk gerecht kunt maken. Of het nu gaat om ingrediënten uit Azië of Zuid-Amerika, om chocolade, koffie of quinoa: wanneer het eerlijk is, smaakt het extra lekker.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker