Quinoasalade

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schep twee hoopjes zout in een ovenschaal. Leg de bieten op het zout en pof ze circa 1 uur in de oven.

Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster de noten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn. Pluk en hak de peterselie en munt fijn en meng met citroenrasp en citroensap door de quinoa. Verdeel de quinoa over de bodem van een ovenschaal. Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil de sinaasappel en snijd de partjes eruit. Pluk de waterkers en verdeel de waterkers samen met de ui en sinaasappelpartjes over de salade. Hak de noten grof. Verkruimel de feta. Strooi beiden over de salade.

Pel de bieten, snijd in partjes en verdeel ze over de salade. Sprenkel de olie over de salade. Strooi als laatste een snufje peper mix over salade.

Ingredienten

4
Personen

Quinoasalade

  • 2 el grof zeezout
  • 2 grote rode bieten
  • 250 g quinoa
  • 50 g notenmix
  • 0.5 bosje peterselie
  • 1 bosje munt
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 1 sinaasappel
  • 1 bosje waterkers
  • 200 g feta
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • petermix sinaasappel citroen knoflook
Geef je waardering
4