De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Qabili palau met gestoofd vlees

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflookteentjes in plakken. Verwarm een beetje zonnebloemolie in een hoge pan en bak de gesnipperde ui ongeveer 4 minuten bruin.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Qabili palau met gestoofd vlees

Bereidingswijze

Lamsschenkels en bouillon

Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflookteentjes in plakken. Verwarm een beetje zonnebloemolie in een hoge pan en bak de gesnipperde ui ongeveer 4 minuten bruin. Blus af met 1 liter water. Voeg de schenkels, knoflookplakjes, zout en 1 theelepel kardemom toe. Laat de schenkels minstens 2 uur stoven. Haal de gare schenkels uit de bouillon. Laat in een andere pan de suiker karameliseren en blus af met de bouillon van de lamsschenkel. Breng aan de kook, voeg de garam masala toe en kook in tot de helft.

Wortels

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil en snijd de peen in lange dunne linten. Rooster de amandelen in 8 minuten in de oven goudbruin.

Verwarm een klein beetje olie in een anti-aanbakpan en roerbak de wortellinten 3 minuten. Voeg de rozijnen toe en bak 1 minuut mee. Schep de suiker, kardemompoeder, wat zout en geroosterde amandelen erdoor en laat 1 minuut verwarmen. Schep alles in een stuk aluminiumfolie.

Rijst

Was de basmatirijst in koud water en laat in een zeef uitlekken. Breng water aan de kook, voeg de rijst toe en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Kook de rijst in ongeveer 10 minuten bijna gaar. Giet de net niet gare rijst af en schep terug in de pan.

Verwarm de 50 ml olie. Voeg de olie met de warme ingekookte bouillon toe aan de rijst. Prik een aantal gaten in de rijst. Leg de lamsschenkels en het aluminiumpakketje op de rijst. Dek de pan af met een theedoek en een deksel en laat 20 minuten op laag vuur stomen.

Serveren

Schep de helft van de rijst op een grote schaal. Leg hier het vlees op en dek dit af met de overige rijst. Maak de schaal mooi op met de wortellinten, rozijnen en gebakken amandelen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.