De combinatie van zoet en zout staat al een tijdje op een gigantisch voetstuk. Wanneer je deze pretzel brownies proeft snap je precies weer waarom het zo'n grote hit is. 

Ingredienten

12
Personen

Brownie

  • 80 g (vegan) pretzels
  • 80 g havermoutvlokken
  • 6 el amandelpasta
  • 2 el dadelsiroop
  • 20 ml plantaardige melk
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 handvol (hele) pretzels

Chocoladelaag

  • 2 el kokosolie
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 el dadelsiroop

Bereidingswijze

Totale tijd: 4 uur en 30 minuten

Stap 1:
Bekleed een schaal van 15 cm bij 20 cm met bakpapier.

Stap 2:
Doe de vegan pretzels samen met de havermoutvlokken in een keukenmachine en draai dit tot fijn meel.

Stap 3:
Voeg de dadels, notenboter, siroop, melk en rauwe cacao toe en mix het tot het deeg aan elkaar plakt. Als het te droog is, kun je nog wat extra melk toevoegen.

Stap 4:
Schep de pretzelmix in de schaal en druk dit goed aan tot het deeg goed verdeeld is. Zet de schaal in je koelkast terwijl je de chocoladelaag maakt.

Stap 5:
Meng de gesmolten kokosolie, rauwe cacao en siroop samen in een bakje. Giet dit over de chocolade- en pretzel mix, versier met hele pretzels. Zet vier uur in de koelkast of een uurtje in de vriezer. Snijd met een scherp mes in stukken en geniet!

Tip:
Voor de chocoladelaag kun je ook een hele reep (vegan) chocolade smelten en over de brownie gieten.

Dit recept komt van Living the Green Life.

Geef je waardering

3
24K pretzel brownie l.jpg
24K pretzel brownie.jpg