Polpettone con crema di avocado (hamburger met avocadocrème)

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Hamburger
Snijd de korstjes van de boterham. Week het brood circa 3 minuten in de melk. Hak de basilicum en peterselie fijn. Snijd de Parmezaanse kaas in kleine blokjes van circa 0,5 centimeter. Meng het gehakt met het geweekte brood, eieren, kruiden, kaasblokjes een beetje zout en versgemalen peper. Rol 4 ballen van het gehakt en druk ze voorzichtig plat tot burgers. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de burgers in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Avocadocrème
Maak de avocado’s schoon en pureer samen met de ricotta, crème fraîche en sap van een citroen tot een gladde puree. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Rucolasla
Snijd de tomaten in dikke plakken en houd per persoon een plak apart. Snijd de rest in kleine stukjes. Meng de tomaat met de rucola, balsamicoazijn en een scheut olijfolie.

Serveren
Snijd het brood in plakken. Leg de hamburger in het midden van het bord en leg de achtergehouden plak tomaat erop. Schep de avocadocrème hier bovenop. Leg er sneetjes brood bij en de rucolasalade ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Broodjes Hamburger

  • 1 witte boterham
  • 100 ml melk
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes peterselie
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 600 g half-om-half gehakt
  • 2 eieren
  • 1 boerenbrood

Avocadocrème

  • 2 avocado's
  • 50 g ricotta
  • 2 el crème fraîche
  • 1 citroen

Rucolasalade

  • 2 grote vleestomaten
  • 150 g rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • olijfolie

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
0