Gepocheerde peren
Schil
en halveer de peren. Verwijder met een parisienneboor de klokhuizen. Verwarm de
wijn, steranijs en het kaneelstokje tot net onder het kookpunt. Voeg de peren
toe en gaar de peren in circa 15 minuten. Haal de peren met een draadspaan uit
het kookvocht en laat de peren afkoelen en uitlekken. Roer het aardappelzetmeel
met een scheutje water tot een papje. Breng het kookvocht aan de kook en voeg
het aardappelzetmeel toe. Bind af tot yoghurtdikte. Bewaar het kookvocht om de
taart mee te bestrijken.
Harde wenerdeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei.
Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.Druk
het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de
koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Rol het deeg dun uit. Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Victoriabeslag
Meng het
amandelschaafsel met de suiker en het eiwit.
Beslag
Roer de boter met de
suiker luchtig en roer het ei en het zout erdoor. Voeg de bloem en de melk toe
en roer tot een soepel beslag. Verdeel over het deeg en druk de gepocheerde
peren met de bolle kant naar boven in het beslag. Bestrooi de rand van de taart
met het victoriabeslag. Bak de taart in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Laat
de taart afkoelen en bestrijk met het achtergehouden kookvocht. Bestuif met
poedersuiker.
0 reacties