Maïssoep met gele paprika
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de aardappelen en kook ze tot ze net gaar zijn.
-
Snijd de paprika en ui in grove stukken.
-
Doe de maïs met het vocht, paprika, ui, knoflook, peterselie, koriander, tijm, zwarte peper, zout en olijfolie samen in een grote ovenschaal. Rooster voor 45 minuten in de oven. Schep halverwege om.
-
Zet een soeppan op het vuur en doe er het water en het groentebouillonblokje bij. Breng aan de kook.
-
Voeg de geroosterde groenten en kruiden met de voorgekookte aardappelen toe aan de soeppan. Breng weer aan de kook. Doe dan de kokosmelk, room, ketchup en ketjap erbij.
-
Zet het vuur lag en pureer de soep met een staafmixer naar gewenste dikte.
Shirma's tahinbrood
-
Doe de tahin, de eieren, baking soda, zout en suiker in een grote kom en meng met een garde tot een beslag.
-
Bekleed een cakeblik met bakpapier. Stort het beslag in het cakeblik en bak in 25 minuten af op 200 °C. Let op: het brood blijft licht van kleur.
Meld je aan en praat mee