De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

maïssoep met gele paprika

"Zelf maïssoep maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste zelfgemaakte maïssoep met paprika in het programma Shirma's Soul Food."

Maïssoep met gele paprika

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Een verse soep maken is zo makkelijk om te doen. In dit recept laat ik je zien hoe je een lekkere maïssoep met paprika en verschillende kruiden kan maken. Geen soep zonder bijgerecht. Dus ik maak ook tahinbrood."

Bereidingswijze

Maïssoep met gele paprika

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Schil de aardappelen en kook ze tot ze net gaar zijn. 

  3. Snijd de paprika en ui in grove stukken. 

  4. Doe de maïs met het vocht, paprika, ui, knoflook, peterselie, koriander, tijm, zwarte peper, zout en olijfolie samen in een grote ovenschaal. Rooster voor 45 minuten in de oven. Schep halverwege om. 

  5. Zet een soeppan op het vuur en doe er het water en het groentebouillonblokje bij. Breng aan de kook.

  6. Voeg de geroosterde groenten en kruiden met de voorgekookte aardappelen toe aan de soeppan. Breng weer aan de kook. Doe dan de kokosmelk, room, ketchup en ketjap erbij.

  7. Zet het vuur lag en pureer de soep met een staafmixer naar gewenste dikte.  

Shirma's tahinbrood

  1. Doe de tahin, de eieren, baking soda, zout en suiker in een grote kom en meng met een garde tot een beslag.

  2. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Stort het beslag in het cakeblik en bak in 25 minuten af op 200 °C. Let op: het brood blijft licht van kleur.

Waarom groente roosteren in de oven voor soep?

 “Dit doe ik voor de smaak. Wanneer je eerst de groente roostert in de oven, maak je de smaken van de groente wakker waarmee je meer diepte geeft aan je gerecht. Er gebeurt echt iets magisch. Geloof mij dat je dat gaat proeven in je soep.” 

groente roosteren

Wanneer is mijn tahinbrood klaar?

“Mijn tahinbrood is klaar wanneer een satéprikker er droog uitkomt als ik deze erin prik. Het brood hoort licht te blijven als het uit de oven komt. Voor wel een goudbruin resultaat snijd ik het brood in plakken. Dan besmeer ik ze met mayonaise en bak ik ze kort op in een koekenpan. Door de olie in de mayonaise krijg je echt die crunch” 

Maissoep Gele Paprika

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

We hebben het hier meteen geprobeerd, héérlijk! Ga ik zeker nog een keer maken.😃
leontine blok
04-02-2024

Ook lekker