De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pulled oesterzwam met BBQ-saus

Zelf pulled oesterzwam maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste broodjes met pulled paddenstoel in het programma Shirma's Soul Food.

50 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pulled oesterzwam met BBQ-saus

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Pulled oesterzwam is perfect voor een dagje zonder vlees en een leuke manier om oesterzwammen te bereiden. Ik serveer het samen met mijn zelfgemaakte BBQ-saus. Een heerlijke combinatie. Om het af te maken serveer ik de pulled oesterzwam in een bao bun."

Bereidingswijze

Pulled oesterzwam

  1. Verwarm de Airfryer tot 200 °C.

  2. Borstel de oesterzwammen goed schoon en trek ze in reepjes. Pers de knoflookteentjes of hak ze fijn. 

  3. Meng de olie, paprikapoeder, cayennepeper en knoflook in een kom. 

  4. Voeg de reepjes oesterzwam toe en meng door de marinade. 

  5. Bak 15 minuten af in de voorverwarmde Airfryer. Schep na 5 tot 10 minuten om.

Shirma’s BBQ-saus

  1. Rasp de ui en pers de knoflookteentjes.

  2. Verhit in een steelpan 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui en knoflook.

  3. Voeg de gezeefde tomaten, ketjap, azijn, water en mosterd toe. 

  4. Zet het vuur laag wanneer de saus begint te pruttelen en voeg de droge kruiden en de bruine basterdsuiker toe.  

  5. Laat 25 tot 30 minuten op laag vuur indikken.

  6. Serveer met de pulled oesterzwam.

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Hoe serveer ik pulled oesterzwam?

“Pulled oesterzwam is wat mij betreft het allerlekkerst met zelfgemaakte BBQ-saus. Om er een perfecte snack van te maken serveer ik de pulled oesterzwam in een bao bun met wat ringen van rode ui en verse peterselie als frisse tegenhanger.” 

Hoe lang kan ik zelfgemaakte BBQ-saus bewaren?

“Zelfgemaakte BBQ-saus kan je meestal 5-7 bewaren in een luchtdichte pot. Gelukkig kan je jouw verse BBQ-saus ook voor 9-12 maanden bewaren in de vriezer. Als ik het die avond wil opeten dan laat ik het ontdooien in de koelkast.” 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.