De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pulled oesterzwam met bbq-saus

Zelf pulled oesterzwam maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste broodjes met pulled oesterzwam in het programma Shirma's Soul Food.

Pulled oesterzwam met BBQ-saus

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Pulled oesterzwam is perfect voor een dagje zonder vlees. Ik serveer het samen met mijn zelfgemaakte BBQ-saus. Een heerlijke combinatie. Om het af te maken serveer ik de pulled oesterzwam in een bao bun."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Pulled oesterzwam

  1. Verwarm de Airfryer tot 200 °C.

  2. Borstel de oesterzwammen goed schoon en trek ze in reepjes. Pers de knoflookteentjes of hak ze fijn. 

  3. Meng de olie, paprikapoeder, cayennepeper en knoflook in een kom. 

  4. Voeg de reepjes oesterzwam toe en meng door de marinade. 

  5. Bak 15 minuten af in de voorverwarmde Airfryer. Schep na 5 tot 10 minuten om.

Shirma’s BBQ-saus

  1. Rasp de ui en pers de knoflookteentjes.

  2. Verhit in een steelpan 1 eetlepel olijfolie en fruit de ui en knoflook.

  3. Voeg de gezeefde tomaten, ketjap, azijn, water en mosterd toe. 

  4. Zet het vuur laag wanneer de saus begint te pruttelen en voeg de droge kruiden en de bruine basterdsuiker toe.  

  5. Laat 25 tot 30 minuten op laag vuur indikken.

  6. Serveer met de pulled oesterzwam.

Hoe serveer ik pulled oesterzwam?

“Pulled oesterzwam is wat mij betreft het allerlekkerst met zelfgemaakte BBQ-saus. Om er een perfecte snack van te maken serveer ik de pulled oesterzwam in een bao bun met wat ringen van rode ui en verse peterselie als frisse tegenhanger.” 

Pulled oesterzwam met BBQ-saus

Hoe lang kan ik zelfgemaakte BBQ-saus bewaren?

“Zelfgemaakte BBQ-saus kan je meestal 5-7 bewaren in een luchtdichte pot. Gelukkig kan je jouw verse BBQ-saus ook voor 9-12 maanden bewaren in de vriezer. Als ik het die avond wil opeten dan laat ik het ontdooien in de koelkast.” 

BBQ-saus

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker