Pita's
-
Los het gist op in het lauwe water. Meng alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom. Kneed tot een geheel. Dek de kom af met een theedoek en laat rusten voor circa 60 minuten.
-
Pel en snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de koriander fijn.
-
Kneed de knoflook, gember en koriander door het deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke bollen en laat circa 15 minuten rusten.
-
Verhit olie in een pan en bak de pita’s in circa 2 minuten per kant gaar.
Hummus
-
Doe alle ingrediënten in een kom. Maal met een staafmixer tot een gladde hummus. Breng op smaak met peper en zout.
Paddenstoelen
-
Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de kastanjechampignons in plakjes.
-
Verhit olie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg de champignons en amandelen toe en bak circa 5 minuten mee.
-
Voeg de sesamzaadjes toe aan de pan en bak enkele minuten mee. Blus af met de sojasaus.
Vullen pita
-
Verhit een scheut olie in een pan en bereid de Picnic Vega Kipstukjes volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Beleg de pita met de hummus, paddenstoelenmix, de Picnic Vega Kipstukjes en wat verse koriander.
Meld je aan en praat mee