De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pittige mosselspiesjes met saffraanrijst

30 min kooktijd
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Rijst

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Voeg de saffraan en de rijst toe aan het water en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng de rijst op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Pittige mosselen

  • Verhit een mosselpan.
  • Was de mosselen in ruim koud water. Verwijder kapotte of openstaande exemplaren en gooi ze weg. Verwijder de ‘baard’ aan de buitenkant van de goede mosselen en giet de mosselen af.
  • Verhit een scheut olie in een mosselpan en schep de mosselen erin. Leg de deksel op de pan en laat circa 1 minuut garen.Roer de mosselen door elkaar en leg de deksel weer op de pan. Gaar de mosselen circa 1 minuut.Giet de mosselen af, maar bewaar het kookvocht.
  • Pel en snipper de helft van de ui.
  • Pel en hak de knoflook fijn en meng in een grote kom met de gesnipperde ui.
  • Halveer een rode peper, hak de helft fijn en meng met de ui en knoflook.
  • Rasp de limoen boven de kom en voeg de olijfolie toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Haal de mosselen uit de schelp en meng ze door de marinade.
  • Prik vijf mosselen aan een spiesje en ga zo door tot de mosselen op zijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de spiesjes kort. Blus af met het mossel(kook)vocht en limoensap. Laat circa 3 minuten inkoken.

Zoetzure salade

  • Snijd de andere helft van de ui in dunne ringen. Hak de andere helft van de rode peper en meng met ui, sap van een halve limoen, gembersiroop en olijfolie in een kom.
  • Rasp de wortel en komkommer en voeg het toe aan de kom.
  • Hak de koriander fijn, voeg toe en meng alles goed door. Breng op smaak met een beetje zout.

Serveren

  • Schep de rijst in het midden van het bord. Leg de mosselspiesjes er bovenop en de salade ernaast. Giet een beetje ingekookte mosseljus over de mosselen en garneer met koriander.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker