De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

pittige noedelsoep met kip

Snel, makkelijk en superlekker! Dat is deze pittige noedelsoep met kip van onze eigen 24Kitchen-chef Miljuschka. Dat wil je maken.

45 min kooktijd
Snel met Miljuschka Pittige noedelsoep met kip

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Op zoek naar een snel en makkelijk recept met pit? Deze noedelsoep met kip is dan dé perfect uitkomst. Een groot favoriet voor in mijn snelle weekmenu's. 

Bereidingswijze

Kruidenbuiltje

 1. Plet de citroengras. Haal de blaadjes van de steeltjes van de koriander. 

 2. Bind het citroengras, steeltjes koriander en de kaffirlimoenblaadjes aan elkaar vast met keukentouw. Bewaar de blaadjes koriander voor het garneren van de soep.

Noedelsoep

 1. Hak de knoflook fijn. Rasp de gember fijn. Hak de rode pepers fijn.  

 2. Verhit de sesamolie in een grote soeppan en bak de kippenbouten op hoog vuur goudbruin op beide kanten voor ca 6 minuten. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en fruit nog 2 minuten. 

 3. Giet het water erbij en voeg het kruidenbuiltje toe en breng aan de kook. Zet zodra het water kookt het vuur laag. Voeg dan de sojasaus, vissaus, limoensap en suiker toe. Laat 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. 

 4. Haal de kippenbouten uit de pan en laat iets afkoelen op een bord. Pluk het vlees van de botten. Scheur in kleine stukjes en doe de geplukte kip met de rijstnoedels in de pan. Breng de soep weer aan de kook en laat 5 minuten koken. 

 5. Breng de soep op smaak met zout, peper en limoensap. Haal het kruidenbuiltje uit de pan. Verdeel de soep over kommen. Bestrooi met de korianderblaadjes en besprenkel met wat crispy chiliolie. 

  BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Lekker en goed vullend
John Voogt
25-07-2023

Ook lekker