Vanillecake
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Klop de boter met suiker luchtig.
-
Voeg één-voor-één de eieren toe en meng door.
-
Meng de melk en het vanille-extract door het beslag.
-
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom. Meng goed door.
-
Vet een cakeblik in met boter en doe het beslag in het blik.
-
Bak de cake in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Prik met een satéprikker in de cake, als hij er droog uitkomt is de cake gaar.
-
Haal uit het bakblik en laat helemaal afkoelen.
Blauwe-bessensaus
-
Doe de bessen met de suiker, rasp van een halve citroen en het water in een steelpan.
-
Breng zachtjes aan de kook en laat 8-10 minuten inkoken tot een dikke saus. Laat afkoelen.
Amandelroom met witte chocolade
-
Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
-
Halveer de vanillestok overlangs. Schraap met een mes het merg eruit. Klop de slagroom met suiker, vanillemerg en een snuf zout op tot zachte pieken.
-
Roer in een kom de mascarpone los en voeg de gesmolten witte chocolade, citroenrasp en amandelextract toe.
-
Spatel beide mengsels door elkaar tot een egale massa.
Opbouwen trifle
-
Snijd de cake in blokjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Hak de cantuccini in grove stukken (en bewaar wat voor garnering).
-
Bouw de trifle op in lagen. Begin met blokjes vanillecake, schep daarop een laag amandelroom en lepel hier bessensaus over. Voeg wat cantucci-kruim toe en ga verder met een laagje cake, saus en eindig met de amandelroom.
-
Garneer de trifle met verse blauwe bessen, geroosterd amandelschaafsel en extra cantucci.
-
Zet de trifle minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
0 reacties