De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pien’s kerst-trifle

Deze kerst-trifle is het perfecte feestdessert dat je van tevoren kunt maken, zodat je op de dag zelf volop van het gezelschap kunt genieten! Laagjes zachte vanillecake en frisse blauwe-bessensaus maken ’m heerlijk en makkelijk klaar te maken.

30 min. voorbereidingstijd
90 min. wachttijd
Direct naar recept
Pien’s kerst-trifle

Een recept van

  • Jet van Nieuwkerk

    Jet van Nieuwkerk
  • Pien Wekking

    Pienlaathaaretenzien 24Kitchen de brigade

"Voor extra crunch kun je ook wat pistachenoten door de cantuccini-laag mengen!"

Bereidingswijze

Vanillecake

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. 

  2. Klop de boter met suiker luchtig.

  3. Voeg één-voor-één de eieren toe en meng door.

  4. Meng de melk en het vanille-extract door het beslag. 

  5. Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven de kom. Meng goed door. 

  6. Vet een cakeblik in met boter en doe het beslag in het blik.

  7. Bak de cake in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Prik met een satéprikker in de cake, als hij er droog uitkomt is de cake gaar. 

  8.  Haal uit het bakblik en laat helemaal afkoelen.  

    De cake kan je eventueel ook kant-en-klaar kopen. 

Blauwe-bessensaus

  1. Doe de bessen met de suiker, rasp van een halve citroen en het water in een steelpan. 

  2. Breng zachtjes aan de kook en laat 8-10 minuten inkoken tot een dikke saus. Laat afkoelen. 

Amandelroom met witte chocolade

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.  

  2. Halveer de vanillestok overlangs. Schraap met een mes het merg eruit. Klop de slagroom met suiker, vanillemerg en een snuf zout op tot zachte pieken.  

  3. Roer in een kom de mascarpone los en voeg de gesmolten witte chocolade, citroenrasp en amandelextract toe. 

  4. Spatel beide mengsels door elkaar tot een egale massa. 

Opbouwen trifle

  1. Snijd de cake in blokjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Hak de cantuccini in grove stukken (en bewaar wat voor garnering).

  2. Bouw de trifle op in lagen. Begin met blokjes vanillecake, schep daarop een laag amandelroom en lepel hier bessensaus over. Voeg wat cantucci-kruim toe en ga verder met een laagje cake, saus en eindig met de amandelroom. 

  3. Garneer de trifle met verse blauwe bessen, geroosterd amandelschaafsel en extra cantucci. 

  4. Zet de trifle minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven. 

    Pien’s kerst-trifle kan je gemakkelijk een dag van tevoren bereiden. Bewaar de garnering dan tot het serveermoment.

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade S2

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.