Zie hier: de liefdesbaby van de Franse en Italiaanse keuken. Een quiche bolognese gevuld met gekruid gehakt. Buon appétit

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • 150 gr geraspte belegen kaas
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tomaat, in plakjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl gedroogde chilivlokken
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 2 el bloem
  • ¼ bos basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie

Benodigdheden

  • springvorm of vlaaivorm
  • koekenpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de vlaaivorm in met wat olijfolie. Beleg de vorm met de plakjes hartige taartdeeg.

Snipper een ui en hak de knoflook fijn. Giet een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg nu de knoflook, tomatenpuree en het gehakt toe en breng op smaak met het paprikapoeder, de oregano, chilivlokken en wat zout. Laat 7 minuten bakken tot het gehakt rul is en al het vocht is verdampt.

Klop in een kom de eieren met de melk en de bloem tot een glad beslag. Voeg 100 g geraspte kaas toe met wat peper en zout en roer door.

Schep het gehakt in de vorm en schenk het eimengsel erover. Verdeel daarna de rest van de kaas en de plakjes tomaat over de vulling.

Bak 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat iets afkoelen en bestrooi met basilicumblaadjes en wat versgemalen peper.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

145
quiche bolognese met gehakt
quiche bolognese met gehakt