Salade
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Halveer de tomaten en meng ze met de rucola. Breng de salade op smaak met een scheut balsamicoazijn, een scheut olijfolie en sap van een halve citroen. Snijd de feta grof en meng de feta door de salade.Strooi de pijnboompitten over de salade en breng op smaak met peper.
Piadina alla Giovanni(2 verschillende bereidingen)
Snijd de tomaten in plakken. Besprenkel de tortilla’s met wat druppels water. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Blijf de tortilla omkeren. Ze hoeven niet te verkleuren.
Bestrooi de tortilla in de pan met pizzakaas. Leg op de tortilla’s enkele plakken mortadella of prosciutto, een pluk rucola en plakjes tomaat. Bestrooi met peper en vouw de tortilla dicht.
Bak de tortilla aan beide kanten circa 1 minuut tot de kaas gesmolten is.
TIP: Je kan natuurlijk voor de vegetarische keuken de ham en worst achterwege laten.
Meld je aan en praat mee