De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paté van kippenlevers met een komijn-uiencompote en gebakken champignons

30 min kooktijd
Paté van kippenlevers met een komijn-uiencompote en gebakken champignons

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kippenlevercocottes
Verwarm de room en voeg de pimentkorrels toe. De room mag niet koken. Zet de room apart voor later. Verwijder de pezen van de levertjes en spoel de levertjes in lauw water af. Maal de kippenlevers glad in de keukenmachine. Schep de puree over in een bolzeef en druk met een soeplouche het vlees erdoor. Smelt de boter. Roer er grondig één voor één de eieren doorheen. Roer de boter er beetje voor beetje door. Zeef de room en roer ook door de kippenlevermassa tot het mengsel glad en romig is. Meng als laatste de rum en wat versgemalen peper er doorheen.

Verwarm de oven op 175 ºC. Verdeel het mengsel over de cocottes en zet ze in een ovenschaal. Giet er water bij tot ze voor de helft onder water staan. Bak ze gaar in circa 45 minuten. De lever moet een kerntemperatuur van minstens 72 ºC hebben.
Haal de cocottes uit het water en laat de cocottes afkoelen. Zet ze hierna minimaal een dag in de koelkast. Om verkleuren tegen te gaan, kun je een laagje gesmolten boter eroverheen schenken.

Komijn-uiencompote
Pel en halveer de ui. Snijd de ui in fijne halve ringen. Smelt de boter in een pan en stoof de uien met de komijn en suiker circa 15 minuten op middelhoog vuur.

Gebakken champignons
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons/paddenstoelen in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Snijd de peper fijn en voeg toe. Breng op smaak met een beetje zout.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker