De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pasta met venkelworst

Maak dit makkelijke pasta-recept van Jet van Nieuwkerk uit het programma Lekker Snel!. Perfect voor een doordeweekse dag.

30 min kooktijd
pasta venkelworst

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Mijn pasta met venkelworst is een supersmaakvol zomers gerecht. Ook leuk om te weten dat het hartstikke makkelijk is om te maken. In dit recept kies ik voor taggia-olijven. Deze worden Ligurië geteeld en geven een lekkere ziltige nootachtige smaak aan de pasta."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Breng een pan water aan de kook. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd het vel van de worstjes open en schraap het vlees er met een vork uit. Pel de knoflook en snijd fijn. Kneus het venkelzaad in een vijzel of met een mes.

  3. Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de saucijzen, venkelzaad en de cherrytomaten toe aan de pan en bak 2 á 3 minuten mee.

  4. Laat de taggia-olijven uitlekken en voeg daarna toe aan de pan. Bak even mee en blus het geheel af met een scheut witte wijn.

  5. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. 

    Voeg voor extra groenten een fijngesneden venkel toe bij stap 3. Voeg een fijngesneden rode peper toe voor meer pit.

  6. Giet de rigatoni af en bewaar hierbij een kopje van het kookvocht. Voeg de rigatoni toe aan de pan met een scheutje kookvocht.

  7. Breng de pasta op smaak met peper en zout. Bestrooi met de verse peterselie en rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet van Nieuwkerk

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker