De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pasta della nonna (oma’s pasta)

Een authentiek pastagerecht met courgette, tonijn en mozzarella. Dit gerecht wordt geserveerd met een salade van tomaatjes, tonijn en kappertjes.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pasta della nonna (oma’s pasta)

Bereidingswijze

Pasta
Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Halveer de courgettes en snijd in plakken van circa 0,5 centimeter. Pel en halveer een derde van de knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en knoflook in 3 minuten goudbruin. Schep de courgettes uit de pan. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in dezelfde koekenpan. Pel en pers de knoflook uit. Fruit de knoflook met de kappertjes en voeg de courgette toe. Pluk en hak de peterselie fijn en roer door de courgette. Laat de tonijn uitlekken en roer door de courgette. Halveer de snoeptomaatjes, voeg toe en gaar 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Snijd de mozzarella in blokjes. Roer de pasta door de saus en roer de blokjes mozzarella erdoorheen zodat ze beginnen te smelten.

Salade
Pel en snipper de ui. Halveer de snoeptomaatjes. Laat de tonijn uitlekken. Pluk en hak de peterselie. Meng de ui, tomaten, peterselie, kappertjes en tonijn door elkaar en druppel de balsamicoazijn en olijfolie erover. Halveer de limoen en breng de salade op smaak met het sap van een halve limoen, een beetje zout en peper.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.