De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pakketje van asperge en tongfilet met pittige mangosaus

45 min kooktijd
Pakketje van asperge en tongfilet met pittige mangosaus

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Pakketje van asperges en tongfilet
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rang de sugarsnaps. Snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken. Verwijder de steeltjes van de shiitakes en snijd de shiitakes in stukjes. Knip van het bakpapier vellen van circa 30 bij 30 centimeter. Leg de vellen bakpapier uit op het aanrecht en bestrijk het midden met boter. Verdeel de sugarsnaps over de vellen, dan de asperges en leg daarop de knoflookbladeren. Rol de tongfilets op en leg op de pakketjes. Verdeel daarover de shiitake. Schenk op elk pakketje een scheutje sojasaus, sesamolie en azijn. Breng op smaak met zout en peper. Vouw de bakpapiertjes dicht zodat er een papillot (pakketje) ontstaat. Niet ze eventueel dicht met een nietmachine. Gaar de pakketjes in de oven circa 12 minuten.

Bereid de soba noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en roer er een scheut olijfolie door. Rooster de sesamzaadjes in een droge pan in circa 4 minuten goudbruin.

Pittige mangosaus
Pel en snipper de ui en snijd de peper in stukjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de peper. Voeg de suiker toe en laat deze licht karamelliseren. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de mango toe en blus af met sap van de limoen. Maal fijn met de staafmixer.

Serveer
Verdeel de noedels over de borden. Knip de bakpapierpakketjes open en laat de groente, vis en het kookvocht op de noedels glijden. Schep er wat pittige mangosaus overheen.

Garneer met Borage Cress, sesamzaadjes en eventueel wat grof zeezout.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker