De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

overijsselse mosterdsoep

Loom slingert de IJssel door het Overijsselse landschap. Aan haar oevers bevindt zich een aantal Hanzesteden. De ‘Hanze’ vormde in de late middeleeuwen een handelsverbond tussen steden en kooplieden. In het kielzog van de handelsgeest vond ook een culinaire ontwikkeling plaats.

30 MIN
Overijsselse mosterdsoep

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Loom slingert de IJssel door het Overijsselse landschap. Aan haar oevers bevindt zich een aantal Hanzesteden. De ‘Hanze’ vormde in de late middeleeuwen een handelsverbond tussen steden en kooplieden. In het kielzog van de handelsgeest vond ook een culinaire ontwikkeling plaats.

De verhandelde goederen werden aan de oevers van de IJssel verwerkt. Zo werd in Zwolle het mosterdzaad gemalen en werd toen al de basis gelegd voor dit heerlijke gerecht. Een recept met historie dus! 

Overijsselse Mosterdsoep

Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Schenk het water en de kookroom bij de ui en knoflook en voeg het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook. Kook circa 8 minuten. Zeef de soep en zet weer terug op het vuur. Snijd de prei in ringen. Roer de mosterd en de prei door de soep en laat nog circa 4 minuten pruttelen. Meng in een kommetje een scheutje water met de maïzena en roer door de soep. Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper. Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes krokant en gaar in circa 8 minuten

Serveren

Verdeel de soep en de spekblokjes over de soepborden. Snijd het stokbrood in plakken en serveer bij de soep.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker