De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

okra en sesamzaad gnocchi met gegrilde aubergine en slakken in saus

60 min kooktijd
Okra en sesamzaad gnocchi met gegrilde aubergine en slakken in saus

Een recept van

Kiran Jethwa

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Okra en sesamzaad gnocchi
Verhit de olie in een pan. Snijd de okra in lange dunne reepjes. Meng bloem met zout en peper in een kom en rol hier de okra door. Frituur de okra in de pan goudbruin en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng water aan de kook met een snufje zout. Meng de ricotta met de eidooiers, geraspte Parmezaanse kaas, het sesamzaad, quinoa en gehakte bladpeterselie en munt. Besprenkel met olijfolie en meng hier wat bloem door. Meng de gefrituurde okra door het mengsel en vorm eivormige ballen van het deeg. Leg de gnocchi voorzichtig in het kokende water en laat circa 7 minuten koken. Zodra ze naar de oppervlakte drijven, kun je ze eruit halen.

Slakken-tahinisaus
Verhit de olie in een pan. Hak de knoflook grof en bak samen met versgemalen zwarte peper en de sesamzaadjes in de pan. Voeg de tahini toe en roer door. Voeg de slakken toe en blus af met de witte wijn. Blijf roeren. Rasp de schil van de citroen en hak de munt fijn. Voeg de citroenrasp, munt, room en een snufje nootmuskaat toe aan de slakken-tahinisaus. Laat circa 2 inkoken.

Gegrilde aubergine
Snijd de aubergines in dunne schijven en bestrooi met zout en besprenkel met een scheutje olijfolie aan beide kanten. Gril de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Scheur de rucola boven een kom, besprenkel met olijfolie en citroensap. Leg de aubergineplakken in het midden van het bord en leg daar de rucola op. Plaats de gnocchi boven de aubergines en rucola. Verdeel de slakken-tahinisaus daar omheen.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker