Okra en sesamzaad gnocchi
Verhit de olie in een pan. Snijd de okra in lange dunne reepjes. Meng bloem met zout en peper in een kom en rol hier de okra door. Frituur de okra in de pan goudbruin en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng water aan de kook met een snufje zout. Meng de ricotta met de eidooiers, geraspte Parmezaanse kaas, het sesamzaad, quinoa en gehakte bladpeterselie en munt. Besprenkel met olijfolie en meng hier wat bloem door. Meng de gefrituurde okra door het mengsel en vorm eivormige ballen van het deeg. Leg de gnocchi voorzichtig in het kokende water en laat circa 7 minuten koken. Zodra ze naar de oppervlakte drijven, kun je ze eruit halen.
Slakken-tahinisaus
Verhit de olie in een pan. Hak de knoflook grof en bak samen met versgemalen zwarte peper en de sesamzaadjes in de pan. Voeg de tahini toe en roer door. Voeg de slakken toe en blus af met de witte wijn. Blijf roeren. Rasp de schil van de citroen en hak de munt fijn. Voeg de citroenrasp, munt, room en een snufje nootmuskaat toe aan de slakken-tahinisaus. Laat circa 2 inkoken.
Gegrilde aubergine
Snijd de aubergines in dunne schijven en bestrooi met zout en besprenkel met een scheutje olijfolie aan beide kanten. Gril de plakken aubergine aan beide kanten goudbruin. Scheur de rucola boven een kom, besprenkel met olijfolie en citroensap. Leg de aubergineplakken in het midden van het bord en leg daar de rucola op. Plaats de gnocchi boven de aubergines en rucola. Verdeel de slakken-tahinisaus daar omheen.
0 reacties