De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vasina torta

Chocolade en sinaasappel? In een taart? Ja, je leest het goed. Deze Vasina Torta is niet alleen een lust voor het oog maar smaakt ook nog eens ongelofelijk lekker.

60 min voorbereidingstijd
30 min (voor)bereidingstijd
Vasina Torta

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Deze taart is echt prachtig om te presenteren, maar ook heel erg lekker! De combinatie van pure chocolade, sinaasappel en walnoten maakt deze taart echt heerlijk."

Bereidingswijze

Cakebodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de taartvorm in. Maal de walnoten fijn. Splits de eieren. Smelt de boter. Klop de eidooiers met de helft van de suiker au bain-marie schuimig.  

  2. Klop in de mixer de eiwitten met de andere helft van de suiker luchtig. 

  3. Meng 100 g van de gemalen walnoten, zout, bloem en gesmolten boter door het eidooiermengsel. Meng het eiwitschuim erdoor. (De overige 250 g gemalen walnoten gebruik je in de crème.) 

  4. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de cakebodem circa 30 minuten in de oven. Laat de bodem volledig afkoelen. 

Crème

  1. Verwarm de melk en giet deze over de gemalen walnoten.  

  2. Rasp en pers de sinaasappel. Meng in een kom de eidooiers met suiker en de rasp en sap van de sinaasappel. Klop dit au bain-marie warm en schuimig. 

  3. Hak de chocolade en roer door de warme sinaasappelcrème totdat het gesmolten is. Laat de crème afkoelen tot het lauwwarm is.  

  4. Klop in de mixer de boter zacht en romig. Voeg het walnoten-melkmengsel en de chocolade-sinaasappelcrème toe. Laat dit draaien in de mixer tot een luchtige crème. 

  5. Verdeel de crème over de bovenkant van de cakebodem. Gebruik hiervoor een spatel of paletmes en strijk de crème glad. Laat de taart even opstijven in de koelkast (of in de diepvries) totdat de meringue-laag klaar is. 

Chocoladescherven

  1. Smelt de chocolade au bain-marie. Strijk de gesmolten chocolade dun uit over een velletje bakpapier of cellofaanfolie. Laat uitharden. Breek de chocolade in stukken. 

Meringue

  1. Rasp de citroen. Klop de eiwitten met 25 g suiker in de mixer luchtig. Kook de rest van de suiker met water en de rasp van de citroen in tot een siroop van 120 °C. Dit duurt circa 5 minuten. 

  2. Giet de hete siroop bij het eiwitschuim terwijl de mixer op de hoogste stand doorklopt. Zet na 1 minuut de mixer op de middelste stand en laat de meringue taai kloppen en iets kouder worden. 

  3. Schep de meringue in een spuitzak. Spuit de meringue in een spiraal op de bovenkant van de taart. Garneer met de chocoladescherven.  

    Je kunt ook hagelslag, chocoladevlokken of stukken chocoladereep gebruiken om de taart mee te garneren. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker