Merléetjes

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Bodems
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht. Steek cirkels uit het deeg met de steker van 10 centimeter doorsnede en prik er gaatjes in met een vork. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in circa 20 minuten goudbruin en krokant. Laat de bodems afkoelen.

Bruine marsepein
Kneed de cacaopoeder door de marsepein tot deze egaal van kleur is. Rol de marsepein dun uit en steek er cirkels uit van 10 centimeter. Steek uit deze cirkels, cirkels van 5 centimeter. Leg de cirkels op de afgekoelde bodems.

Soezenbeslag


Verwarm de oven voor op 195 ºC. Breng in een pan water, boter en een beetje zout aan de kook. Roer de bloem erdoor en gaar circa 5 minuten. Haal de pan van het vuur en roer er één voor één de eieren door. Laat afkoelen en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.
Spuit flinke doppen soezenbeslag van circa 5 centimeter doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in de oven in circa 35 minuten gaar.

Crème Suisse

Halveer voor het banketbakkersroom het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met een scheutje melk en de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar circa 5 minuten op laag vuur. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.

Klop voor de crème Suisse de slagroom stijf en schep de slagroom door de banketbakkersroom. Schep de crème Suisse in een spuitzak met een gladde spuitmond. Vul de soezen met de crème suisse.

Fondant

Meng het bietensap met de poedersuiker. Haal de cakejes uit de vorm en laat afkoelen. Doop de bovenkant van de soezen in de fondant.

Marsepein poppetjes
  • Voor rode marsepein meng je een klein scheutje bietensap en een beetje bietenpoeder tot een papje. Kneed dit door de marsepein tot deze egaal van kleur is.
  • Voor groene marsepein kneed je een beetje tarwegraspoeder of matchtheepoeder er door tot de marsepein egaal van kleur is.
  • Voor gele marsepein kneed je er een beetje kurkuma door tot de marsepein egaal van kleur is.
  • Voor bruine marsepein kneed je er een beetje cacaopoeder door tot de marsepein egaal van kleur is.
Boetseer van verschillende kleuren marsepein een oma en een meisje.

Ingredienten

1
Porties

Bodem

  • 24 plakjes bladerdeeg

Bruine marsepein

  • 1 el cacaopoeder
  • 150 g marsepein

Soezenbeslag

  • 200 ml water
  • 100 g boter
  • 100 g bloem
  • 4 eieren

Crème Suisse

  • 1 vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 2 el bloem
  • 150 ml room

Fondant

  • 2 el bietensap
  • 300 g poedersuiker
  • 190 g witte chocolade

Marsepein poppetjes

  • 200 g marsepein
  • 1 tl bietenpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl tarwegraspoeder of matchapoeder
  • 1 tl cacaopoeder

Extra nodig

  • bakpapier
  • ronde steker van 10 cm doorsnede
  • kartelsteker van 8 cm doorsnede
  • kartelsteker van 5 cm doorsnede
Geef je waardering
0