De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Meringue voor kerst

120 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Meringue voor kerst

Bereidingswijze

  • Zet de oven op de hoogste stand. Bij mij is dit 230 °C.
  • Doe bakpapier op een bakplaat en strooi hier de suiker over uit. Zet dit 10 minuten in de oven.
  • Klop ondertussen de eiwitten stijf met een snufje zout. Zorg dat de kom waarin je dit doet super schoon is. Ik kook altijd
  • water en hou de kom erboven. De condens veeg ik eruit met keukenpapier en dan is de schaal hartstikke schoon.
  • Wanneer je de schaal met eiwitten ondersteboven kan houden zonder dat die op je hoofd vallen, is het tijd om te stoppen met kloppen.
  • Klop er nu lepel voor lepel de warme suiker door, totdat je geen suikerkorrel meer tussen je vingers voelt wanneer je een beetje van het schuim fijn wrijft.
  • Doe op het bakpapier de eetlepels cranberry’s en pistachenoten. Rol 9 hoopjes meringue erdoorheen zodat je een mooi
  • kleurenspel krijgt.
  • Bak 2 uur op 100 °C.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.