Meringue voor kerst

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
135 minuten totale tijd
  • Zet de oven op de hoogste stand. Bij mij is dit 230 °C.
  • Doe bakpapier op een bakplaat en strooi hier de suiker over uit. Zet dit 10 minuten in de oven.
  • Klop ondertussen de eiwitten stijf met een snufje zout. Zorg dat de kom waarin je dit doet super schoon is. Ik kook altijd
  • water en hou de kom erboven. De condens veeg ik eruit met keukenpapier en dan is de schaal hartstikke schoon.
  • Wanneer je de schaal met eiwitten ondersteboven kan houden zonder dat die op je hoofd vallen, is het tijd om te stoppen met kloppen.
  • Klop er nu lepel voor lepel de warme suiker door, totdat je geen suikerkorrel meer tussen je vingers voelt wanneer je een beetje van het schuim fijn wrijft.
  • Doe op het bakpapier de eetlepels cranberry’s en pistachenoten. Rol 9 hoopjes meringue erdoorheen zodat je een mooi
  • kleurenspel krijgt.
  • Bak 2 uur op 100 °C.

Ingredienten

4
Personen

Meringue voor kerst

  • 300 g suiker
  • 150 g eiwit
  • 2 el gepelde pistachenootjes
  • 2 el gedroogde cranberry's
Geef je waardering
0