Matambre relleno en caldo, gekookt gevuld ribstuk & Yampuree met saffraan

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

3 uur en 30 minuten totale tijd

Vulling
Schil en snijd de zoete aardappel in stukjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappel gaar. Breng de melk aan de kook. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in stukjes. Voeg het brood toe aan de melk. Snijd het spek in blokjes en snijd de peterselie fijn. Snijd de maïs van de kolf. Pureer de aardappels en schenk de melk met brood erbij. Voeg nootmuskaat, kaas, ei, spek, maïs, peterselie en boter toe en roer goed door.

Vlees
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in plakken en marineer het minstens 20 minuten in olie, azijn, oregano en knoflook. Leg het vlees dakpansgewijs op elkaar en verdeel de vulling erover maar houd de randen vrij. Rol het vlees op en bind de rollade op. Verhit olie in een pan en braad om en om bruin. Gaar het vlees circa 2,5 uur in de oven en laat het vlees afkoelen. Verwijder het touw en snijd het vlees in plakken.

Yampuree met saffraan
Schil en kook de yams gaar. Week de saffraan in een scheutje water. Snijd de yams in blokjes en pureer ze in de keukenmachine. Verhit olie in een pan en bak de yampuree circa 2 minuten. Voeg boter, melk, saffraan met weekvocht en zout naar smaak toe en bak nog circa 2 minuten.

Ingredienten

4
Personen

Vulling

  • 1 kleine zoete aardappel
  • zout
  • 150 ml melk
  • 2 sneetjes wit brood
  • 100 g mager spek
  • 1 takje peterselie
  • 1 maïskolf
  • 1 snufje nootmuskaatpoeder
  • 1 ei
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Vlees

  • 1 teentje knoflook
  • 2 kg ribstuk zonder bot
  • olie
  • 1 tl azijn
  • 1 tl oregano

Yampuree met saffraan

  • 1 kg yams
  • 6 draadjes saffraan
  • olie
  • 50 g boter
  • 250 ml melk
  • zout
Geef je waardering
0