Op zoek naar iets nieuws? Deze Papanasi is écht heel erg lekker. Verfrissend, lekker en makkelijk om te maken. Tijd om eens uit te proberen dus.

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Donuts

  • 200 g cottage cheese
  • 1 ei
  • 1/2 citroen
  • 1 tl vanille-extract
  • 80 g suiker
  • 1 tl rum
  • 130 g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 1/2 l liter zonnebloemolie om te frituren

Topping

  • 100 crème fraîche
  • 100 g bosbessenjam met hele bessen

Extra nodig

  • foodprocessor/staafmixer + hakmolentje
  • (frituur)pan

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Donuts 

Stap 1: 
Maal in de kom van de foodprocessor de cottage cheese, ei, rasp van de citroen, vanille, suiker en de rum. Laat de foodprocessor een paar keer kort draaien zodat de cottage cheese iets fijner wordt, gebruik hiervoor de pulse-knop. 

Stap 2: 
Giet de inhoud van de foodprocessor in een kom en meng hier de bloem en het bakpoeder door. Laat het deeg circa 20 minuten rusten.  

Stap 3: 
Verwarm de olie in de frituurpan tot een temperatuur van 180 °C. Verdeel het deeg in 4 stukken. Snijd van elk stuk deeg ongeveer ⅕ deel af en rol hiervan kleine bolletjes. 

Stap 4: 
Rol de 4 grotere deegstukken eerst tot bollen en druk ze plat tot een soort burgertjes. Maak een gat door het deeg een paar keer rond te draaien met je duim erin. 

Stap 5: 
Bak de donuts in de hete olie in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Voeg de laatste 2 minuten de kleinere bolletjes toe. 

Stap 6: 
Laat de gebakken donuts even uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm op een bordje. 

Topping 
Schep royaal bosbessenjam en crème fraîche over de donuts en zet het kleinere bolletje er bovenop. 

 

Geef je waardering

31
Papanasi
Papanasi