De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pizzabrood met zalm en humus

Giet de kikkererwten af en spoel ze af onder de kraan. Pel de knoflook.
Pureer voor de humus de kikkererwten met de knoflook, olijfolie, komijnpoeder en pindakaas in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pizzabrood met zalm en humus

Bereidingswijze

Bereiden
Giet de kikkererwten af en spoel ze af onder de kraan. Pel de knoflook.

Pureer voor de humus de kikkererwten met de knoflook, olijfolie, komijnpoeder en pindakaas in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes.
Halveer de cherrytomaatjes.
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en de schil en snijd het vruchtvlees in plakken.
Snijd de zalm in plakken van circa 5 millimeter breed.

Halveer de Turkse broden, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel de helften met olijfolie en bestrijk met humus. Verdeel de zalm, tomaatjes, avocado’s en de paprika’s erover.
Bak de Turkse pizzabroodjes in de oven in circa 5 minuten krokant.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.