Pizzabrood met zalm en humus

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiden
Giet de kikkererwten af en spoel ze af onder de kraan. Pel de knoflook.

Pureer voor de humus de kikkererwten met de knoflook, olijfolie, komijnpoeder en pindakaas in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in stukjes.
Halveer de cherrytomaatjes.
Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en de schil en snijd het vruchtvlees in plakken.
Snijd de zalm in plakken van circa 5 millimeter breed.

Halveer de Turkse broden, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel de helften met olijfolie en bestrijk met humus. Verdeel de zalm, tomaatjes, avocado’s en de paprika’s erover.
Bak de Turkse pizzabroodjes in de oven in circa 5 minuten krokant.

Ingredienten

4
Personen

  • 400gkikkererwten (in blik)
  • 2teentjesknoflook
  • 1tlkomijnpoeder
  • 1elpindakaas
  • 1paprikamix
  • 500gcherrytomaatjes
  • 3avocado's
  • 600gzalmfilet zonder vel
  • 1Turks brood
  • olijfolie om in te bakken
  • staafmixer met bakje
  • bakpapier
Geef je waardering
3