Marokkaanse sinaasappelsalade met kaneel en oranjebloesem
Schil de sinaasappels dik zodat het meeste wit wegsneden is. Snijd de sinaasappels vervolgens in plakken. Verdeel de plakjes sinaasappel over kleine bordjes. Meng de suiker met de kaneelpoeder en het oranjebloesemwater en besprenkel hiermee de plakjes sinaasappel. Serveer direct of laat in de koelkast circa 30 minuten marineren.
Marokkaanse melouzakoekjes
Verwarm de oven voor op 150 °C. Maal de amandelen met de helft van de poedersuiker heel fijn in een keukenmachine. Meng in een grote kom de amandelen met de rest van het poedersuiker en rasp de schil van de citroen boven de kom. Kneed de eieren door het amandelmengsel en voeg een snufje zout toe. Het deeg moet een samenhangend, enigszins plakkerig geheel worden.
Draai kleine balletjes van het deeg en wentel ze door de poedersuiker. Leg de bolletjes met genoeg ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met je duim het midden iets plat en maak er met het puntje van een mes een kruisje in. Laat de koekjes in circa 30 minuten gaar worden in de oven.
TIP: Bewaar de koekjes die je over hebt in een afgesloten bak.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties