De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

marokkaanse sinaasappelsalade met kaneel en oranjebloesem en marokkaanse melouzakoekjes

30 min kooktijd
Marokkaanse sinaasappelsalade met kaneel en oranjebloesem en Marokkaanse melouzakoekjes

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Marokkaanse sinaasappelsalade met kaneel en oranjebloesem
Schil de sinaasappels dik zodat het meeste wit wegsneden is. Snijd de sinaasappels vervolgens in plakken. Verdeel de plakjes sinaasappel over kleine bordjes. Meng de suiker met de kaneelpoeder en het oranjebloesemwater en besprenkel hiermee de plakjes sinaasappel. Serveer direct of laat in de koelkast circa 30 minuten marineren.

Marokkaanse melouzakoekjes
Verwarm de oven voor op 150 °C. Maal de amandelen met de helft van de poedersuiker heel fijn in een keukenmachine. Meng in een grote kom de amandelen met de rest van het poedersuiker en rasp de schil van de citroen boven de kom. Kneed de eieren door het amandelmengsel en voeg een snufje zout toe. Het deeg moet een samenhangend, enigszins plakkerig geheel worden.

Draai kleine balletjes van het deeg en wentel ze door de poedersuiker. Leg de bolletjes met genoeg ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk met je duim het midden iets plat en maak er met het puntje van een mes een kruisje in. Laat de koekjes in circa 30 minuten gaar worden in de oven.

TIP: Bewaar de koekjes die je over hebt in een afgesloten bak.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker