Schweinshaxe
Stap 1:
Snijd de knolselderij in blokjes, de wortel in plakken en de prei in grove ringen. Pel en snijd de ui in stukken. Halveer de knoflookbol.
Stap 2:
Was de varkensschenkel onder koud water en doe in een grote pan. Voeg vervolgens het bier, water, de kruiden en groenten toe aan de grote pan. Laat circa 2 uur stoven op laag vuur.
Stap 3:
Verwarm de oven op 200 °C en vet een ovenschaal in.
Stap 4:
Plaats de varkensschenkel in de ovenschaal. Zeef de bouillon en giet over het vlees.
Stap 5:
Plaats de ovenschaal in de oven voor circa 1 uur. Giet om de zoveel minuten wat van de bouillon over het vlees zodat het een mooie knapperige korst krijgt.
Stap 6:
Haal het vlees uit de ovenschaal en giet de bouillon over in een pan. Kook in tot een jus op hoog vuur. Snijd de boter in blokjes en voeg dit toe aan de jus.
Stap 7:
Serveer de varkensschenkel met de jus.
Semmelknödel
Stap 1:
Snijd het brood in kleine blokjes. Pel en snipper de ui en snijd de peterselie fijn.
Stap 2:
Voeg alle ingrediënten voor de knödels toe in een kom en kneed tot een geheel.
Stap 3:
Kneed met vochtige handen 8 knödels uit het deeg.
Stap 4:
Breng een pan met de bouillon aan de kook en voeg de knödels toe. Laat ze voor circa 20 minuten doorkoken. Haal ze daarna uit de pan en serveer met de schenkel.
1 reactie