De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rendang met ketjapboontjes en rijst

Deze rendang met ketjapboontjes en kruidige rijst brengt de smaken van Indonesië in je eigen keuken. En met wat slimme stappen zet je hem zo op tafel!  

45 min. voorbereidingstijd
110 min. wachttijd
Direct naar recept
Rendang met ketjapboontjes en rijst

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Lekker met Atjar! De ingelegde groenten zorgen voor een frisse smaak."

Bereidingswijze

Rendang

  1. Snijd de uien fijn en hak de knoflook.  

  2. Meng de ui, knoflook, peper, gember, laos, kurkuma, koriander, komijn, nootmuskaat en suiker. Maal dit met een vijzel of een keukenmachine tot een gladde pasta. 

  3. Verhit een pan met een scheut olie. Verhit de boemboe, het kruidenmengesel, voor 2-3 minuten 

  4. Snijd het rundvlees in grove stukken. Bak bruin in een dikke koekenpan.  

  5. Voeg de boemboe toe en meng met elkaar. 

  6. Voeg de kokosmelk, water, djeroek peroet, sereh, salamblaadjes en kaneel toe.  

  7. Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 1,5-2 uur stoven. 

  8. Haal de deksel van de pan en kook de rendang in.  

Ketjapboontjes

  1. Snipper de ui en hak de knoflook. Maak de sperziebonen schoon.  

  2. Blancheer de sperziebonen in ruim kokend water met een snuf zout. 

  3. Fruit de ui en knoflook in een scheut olie.  

  4. Voeg de sperziebonen toe met de ketjap, sojasaus en de sambal. Breng op smaak met zout. 

Rijst

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat droogstomen. 

  2. Verhit een wok. Bak de rijst met de sambal, knoflookpoeder en uipoeder. 

  3. Meng goed door en serveer direct. 

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

3 reacties

Vraagje. Wat voor pannen gebruik je ?
Die koperen o.a.
Karin Lindeman
16-10-2025
Hi Karin,

We hebben Ramon gevraagd welke pannen dit zijn. De koperen pannen specifiek komen van Scanpan.

Groeten,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
23-10-2025
Dit is tot nu toe de lekkerste Rendang die ik ooit gemaakt heb. Mijn complimenten aan Ramon Brugman. Verrukkelijk.
Marten Harskamp van
18-10-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.