Rendang
-
Snijd de uien fijn en hak de knoflook.
-
Meng de ui, knoflook, peper, gember, laos, kurkuma, koriander, komijn, nootmuskaat en suiker. Maal dit met een vijzel of een keukenmachine tot een gladde pasta.
-
Verhit een pan met een scheut olie. Verhit de boemboe, het kruidenmengesel, voor 2-3 minuten
-
Snijd het rundvlees in grove stukken. Bak bruin in een dikke koekenpan.
-
Voeg de boemboe toe en meng met elkaar.
-
Voeg de kokosmelk, water, djeroek peroet, sereh, salamblaadjes en kaneel toe.
-
Breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 1,5-2 uur stoven.
-
Haal de deksel van de pan en kook de rendang in.
Ketjapboontjes
-
Snipper de ui en hak de knoflook. Maak de sperziebonen schoon.
-
Blancheer de sperziebonen in ruim kokend water met een snuf zout.
-
Fruit de ui en knoflook in een scheut olie.
-
Voeg de sperziebonen toe met de ketjap, sojasaus en de sambal. Breng op smaak met zout.
Rijst
-
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat droogstomen.
-
Verhit een wok. Bak de rijst met de sambal, knoflookpoeder en uipoeder.
-
Meng goed door en serveer direct.
0 reacties