De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Atjar maken

Atjar is een frisse, pittige toevoeging bij elk Indonesisch gerecht, zoals rendang! De knapperige spitskool en rode ui worden gemarineerd in een zoet-pittige azijn. Atjar is ook lekker bij rendang!

10 min. voorbereidingstijd
30 min. wachttijd
Direct naar recept
Recept verse sambal

Een recept van

Ramon Brugman

Ramon Brugman buitenkeuken

"Niet zo'n fan van pittig? Gebruik mildere pepers als je de atjar minder pittig wilt hebben!"

Bereidingswijze

Atjar

  1. Snijd de halve spitskool superfijn en de rode uien in dunne ringen. Snijd de gember in plakken en snijd de peper in stukjes.

  2. Meng de azijn, suiker en water. Voeg de gember, kurkuma en peper toe. Breng aan de kook. 

  3. Doe de kool en ui in een pot. Giet het azijnmengsel eroverheen. Schud met de pot en laat minimaal 30 minuten marineren.  

Maak je klaar voor Ramon's Buitenkeuken, een nieuw culiniar feelgood-programma met nieuw 24Kitchen-gezicht Ramon Brugman.

Ramon's Buitenkeuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.