De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mangut van gerookte makreel

Maak de makrelen schoon. Vijzel de korianderkorrels. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook.

30 min kooktijd
Mangut van gerookte makreel

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Maak de makrelen schoon. Vijzel de korianderkorrels. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de rode peper fijn. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in blokjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg korianderzaad, kurkuma, laos en kentjoer toe en roer goed door. Kneus het salamblad en de sereh en bak met de rode peper kort mee. Blus af met de kokosmelk en water en voeg de tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper en leg de makreel in de saus. Breng een pan met water en zout aan de kook. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar.

Serveer de mangut met de broccoli en gekookte rijst.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heerlijk
Corka Vink
02-08-2023

Ook lekker