Maiale con finocchietti e spaghetti con herbe verde (varkensvlees met venkel en spaghetti met groene kruiden)

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Varkensvlees met venkel
Snijd de varkenshaasjes in drieën en bestrooi met bloem. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een brede koekenpan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de varkenshaas toe en bak om en om in circa 3 minuten goudbruin. Voeg de wijn met een scheutje water toe. Rasp de venkel op de mandoline. Halveer de rode peper. Verwijder de zaadjes en snijd de rode peper fijn.
Voeg de peper samen met de venkel, venkelzaadjes, tijm en de peterselie toe aan het vlees. Laat circa 5 minuten bakken. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Kruidenspaghetti
Kook de spaghetti gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en pers de knoflook. Pluk en hak de kruiden fijn en verwarm de knoflook en kruiden op zacht vuur circa 3 minuten met de olijfolie zodat alle smaken vrijkomen. Giet de spaghetti af en meng met de kruidenolie.

Serveer de spaghetti naast het varkensvlees met venkel. Garneer met peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Varkensvlees met venkel

  • 2 Varkenshaasjes
  • 2 el bloem
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 venkelknollen
  • 1 rode peper
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 takje tijm
  • 2 takjes peterselie
  • 100 ml witte wijn

Kruidenspaghetti

  • 300 g spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes oregano
  • 50 ml olijfolie
  • 1 rode peper

Extra nodig

  • mandoline
Geef je waardering
0