Lenterol uit Argentinië

1
Gemiddeld
Lenterol uit Argentinië

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
1 uur en 50 minuten totale tijd

Deeg
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Splits de eieren. Klop de eidooiers, suiker, zout en honing met een handmixer los. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel bij het eiermengsel en roer goed door.

Klop in een andere kom de eiwitten tot stijve pieken. Spatel het eiwit voorzichtig door het bloemmengsel. Bedek de bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag erover. Bak in de oven in 15-20 minuten gaar.

Haal de bakplaat uit de oven en leg het gebakken beslag met bakpapier naar beneden op een schone theedoek. Rol met bakpapier en al op en laat het zo afkoelen.

Vulling
Kook de eieren in circa 7 minuten hard. Spoel de eieren koud, pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes.
Hak de pepers, kip, olijven, peterselie en koriander fijn in de keukenmachine. Meng alle ingrediënten van de vulling, behalve de ham, door elkaar.

Whiskysaus
Meng de ingrediënten met elkaar tot een gladde crème.

Lenterol
Rol de afgekoelde rol uit en besmeer het met de whiskysaus. Verdeel de ham en de vulling erover.
Rol het deeg, zonder bakpapier, op en leg de sluitrand naar beneden. Wikkel de rol stevig in huishoudfolie. Bewaar minimaal 1 uur in de koelkast.
Snijd in plakken en serveer

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 5 eieren
  • 50 g suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 tl honing
  • 50 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

Vulling

  • 3 eieren
  • 3 gesneden jalapeñopepers uit pot
  • 250 g gerookte kipfilet
  • 16 groene olijven
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • 0.5 bosje koriander
  • 4 plakken schouderham

Whiskeysaus

  • 2 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 30 ml whiskey

Extra nodig

  • handmixer
  • keukenmachine
  • huishoudfolie
Lenterol uit Argentinië
Geef je waardering
1