Er is niks lekkerder dan zelfgemaakte lahmahcun, lees Turkse pizza, en al helemaal als het om het recept van oma Dudu gaat. Cancel je eetplannen en zet deze vanavond nog op het menu.

Danny Jansen

Ingredienten

10
Personen

Deeg

  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 250 ml lauw water
  • 25 g bakkersgist
  • 500 g tarwemeel

Gehaktmengsel

  • 4 tenen knoflook
  • 2 uien
  • 1/2 bos Turkse peterselie
  • 2 rode puntpaprika's
  • 500 g lamsgehakt
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el paprikapoeder
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 el salca (Turkse paprikapuree)
  • zout en zwarte peper, naar smaak
  • 2 groene puntpaprika's

Extra nodig

  • pizzasteen
  • pizzaschep

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 15 minuten

Deeg 
Scheid het ei en bewaar het eiwit. Meng 1 theelepel zout door het eiwit. Neem 250 ml lauwwarm water en los hierin het bakkersgist op. Meng daar het eiwit met zout doorheen. Voeg beetje voor beetje de bloem toe en kneed het geheel langzaam tot een soepel deeg. Leg het deeg in een kom met een theedoek erop. Laat het deeg 45 minuten rijzen.  

Gehaktmengsel 
Pel de knoflook en uien. Snijd de knoflook, uien, Turkse peterselie, rode- en groene paprika’s in grove stukken. Doe dit in de foodprocessor en snijd ze fijn, maar niet tot puree. Schep de fijngehakte groenten in een ruime kom. Voeg dan het lamsgehakt, de zonnebloemolie, paprikapoeder, tomatenpuree, salca en zout en zwarte peper toe. Meng alles goed door elkaar.  

Turkse pizza  

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 250 ° met een pizzasteen erin. 

Stap 2: 
Verdeel het deeg in bolletjes van circa 70 gram. Rol het deeg op een bebloemde werkbank uit tot 2 mm dikte. Verdeel het gehaktmengsel over de deegbodems, laat een randje deeg van ongeveer 1 cm over. 

Stap 3: 
Bak de lahmacun op de pizzasteen in circa 3 à 4 minuten gaar. Het deeg hoeft niet bruin te kleuren. 

Tip van oma Dudu: 
Rol de lahmacun op met wat gesneden ijsbergsla en knoflooksaus ertussen. 

Geef je waardering

290
lahmahcun-hor.jpg