Fried chicken wings
-
Was de kip in een pan met koud water en azijn. Spoel goed af.
-
Doe de kip en alle andere kruiden in een kom en meng dit goed.
-
Doe de maïzena in een diepe kom en paneer de kippenvleugels. Druk goed aan en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Verhit in een koekenpan of gietijzeren pan 1 liter zonnebloemolie tot 175 °C. Bak de kippenvleugels 10 minuutjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Aardappelsalade (bijgerecht)
-
Kook de ongeschilde aardappelen samen met de eieren en één tsp zout in een pan met water. Kook aardappels totdat je er met een mes makkelijk er doorheen kan prikken.
-
Giet de aardappelen en eieren af en laat ze afkoelen in de koelkast.
-
Snijd de witte ui, bosui, paprika en bleekselderij in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn.
-
Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 à 2 centimeter. Pel drie eieren en snijd ze in blokjes. Houd één ei over voor de garnering.
-
Pak een grote saladekom. Meng de aardappels, eieren, kruiden en groente, mosterd, mayonaise en suiker. Meng goed door. Garneer met het laatste ei en peterselie.
Auberginefrietjes (bijgerecht)
-
Haal de schil van de aubergine en snijd frietjes en doe ze samen met het zout in het koude water. Laat de frietjes minimaal één uur intrekken.
-
Meng het bruiswater samen met een ei, het zout, zwarte peper, peterselie, knoflookpoeder en uienpoeder in een kom en mix met een garde. Voeg de maïzena al roerend toe.
-
Verhit een pan met de zonnebloemolie tot 175 °C.
-
Haal de aubergines uit het water, knijp ze uit en dep ze droog.
-
Haal de aubergines één voor één door het beslag en frituur ze 5 tot 6 minuten totdat ze goudbruin zijn.
0 reacties