De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fried chicken wings met aardappelsalade

Zelf fried chicken wings maken? Chef Shirma deelt haar recept voor de lekkerste knapperige chicken wings en twee heerlijke bijgerechten in het programma Shirma's Soul Food.

Fried Chicken Wings met aardappelsalade en Auberginefriet

Een recept van

Shirma Rouse

ShirmasSoulFood

"Vandaag maak ik fried chicken wings. Dit is echt mijn favoriet. Ik heb altijd een portie zelfgemaakte kippenvleugels in de vriezer staan. Zo heb ik altijd een lekkere snack in huis. Ik combineer de fried chicken wings met mijn zelfgemaakte aardappelsalade en auberginefriet. Een feestje als je het mij vraagt."

Meer gerechten van Shirma uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Fried chicken wings

  1. Was de kip in een pan met koud water en azijn. Spoel goed af. 

  2. Doe de kip en alle andere kruiden in een kom en meng dit goed. 

  3. Doe de maïzena in een diepe kom en paneer de kippenvleugels. Druk goed aan en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Verhit in een koekenpan of gietijzeren pan 1 liter zonnebloemolie tot 175 °C. Bak de kippenvleugels 10 minuutjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. 

Aardappelsalade (bijgerecht)

  1. Kook de ongeschilde aardappelen samen met de eieren en één tsp zout in een pan met water. Kook aardappels totdat je er met een mes makkelijk er doorheen kan prikken. 

  2. Giet de aardappelen en eieren af en laat ze afkoelen in de koelkast.

  3. Snijd de witte ui, bosui, paprika en bleekselderij in kleine stukjes. Hak de peterselie fijn. 

  4. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 à 2 centimeter. Pel drie eieren en snijd ze in blokjes. Houd één ei over voor de garnering. 

  5. Pak een grote saladekom. Meng de aardappels, eieren, kruiden en groente, mosterd, mayonaise en suiker. Meng goed door. Garneer met het laatste ei en peterselie.

Auberginefrietjes (bijgerecht)

  1. Haal de schil van de aubergine en snijd frietjes en doe ze samen met het zout in het koude water. Laat de frietjes minimaal één uur intrekken. 

  2. Meng het bruiswater samen met een ei, het zout, zwarte peper, peterselie, knoflookpoeder en uienpoeder in een kom en mix met een garde. Voeg de maïzena al roerend toe. 

  3. Verhit een pan met de zonnebloemolie tot 175 °C.  

  4. Haal de aubergines uit het water, knijp ze uit en dep ze droog.

  5. Haal de aubergines één voor één door het beslag en frituur ze 5 tot 6 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Kan ik fried chicken wings invriezen?

“Jazeker! Maar als je fried chicken wings wil invriezen, kan je dat beter doen vóórdat je ze gaat frituren. Zo kan je ze een 3-6 maanden bewaren. Wil je ze opeten? Doe ze 25-30 minuten in de airfryer. De beste manier om altijd een snack in huis te hebben.”  

Fried Chicken Wings

Hoe maak je het recept voor aardappelsalade?

“Mijn geheime ingrediënt in het recept voor aardappelsalade is azijn. Hierdoor wordt je aardappelsalade lekker fris. Voor de allerbeste structuur van de aardappelsalade gebruik ik iets kruimige aardappelen. Die zijn precies zacht genoeg maar vallen niet uit elkaar.” 

lepel azijn

Hoe maak ik auberginefriet?

“Auberginefriet maken doe ik altijd met een beslag van azijn en bruiswater. Anders is het bijna onmogelijk om een krokante frieten als resultaat te krijgen. Ik verwijder ook de schil van aubergine. Zo blijft de binnenkant van de auberginefriet lekker zacht.” 

mannelijke vrouwelijke aubergine

De nieuwe 24Kitchen-chef Shirma Rouse duikt de keuken in om de lekkerste Caribische gerechten te maken. Alleen en samen met haar bekende gasten maakt ze te lekkerste gerechten en ontdek je deze bijzondere keuken.

ShirmasSoulFood

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker