Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Snijd de basilicumsteeltjes fijn. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje.
Voeg de tomaten met sap en de basilicumstelen toe. Laat de saus 25 minuutjes zachtjes koken. Rooster intussen de paprika’s: Verwarm de ovengrill en rooster de paprika’s rondom tot ze geblakerd zijn. Stop de paprika’s 10 minuten in een schaal en dek deze af.
Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en kook de pasta al dente. Maak intussen de gehaktballetjes: Snijd de saucijzen open en haal het gehaktvlees eruit. Rol circa 32 kleine balletjes van het gehaktvlees. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes aan.
Verwarm de oven voor op 180°C. Trek het velletje van de paprika’s. Verwijder de zaadlijsten en stelen en snijd het vruchtvlees in stukken. Voeg ze toe aan de saus. Pureer de saus met de helft van de basilicum en kaas en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Vet de ovenschaaltjes in. Schep de fusilli in de schaaltjes. Scheur de overige basilicumblaadjes en steek ze tussen de pasta. Lepel de saus erover. Verdeel de gehaktballetjes en mozzarellabolletjes over de schaaltjes. Rasp de Parmezaanse kaas erover. Zet de ovenschaaltjes 20 minuten in de oven, tot het gerecht lekker heet is en de mozzarella is gesmolten.
Tips
Als je de paprika’s na het grillen direct in een afgedekte schaal of plastic zak stopt, laat na 10 minuten het velletje heel makkelijk los.
0 reacties