De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

kruidnoten met karamel-zeezout en chocolade

Kruidnoten zijn onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. In dit recept gieten we ze in een jasje van karamel-zeezout.

40 MIN
Kruidnoten met karamel-zeezout en chocolade

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

Kruidnoten zijn onlosmakelijk verbonden met Sinterklaas. In dit recept gieten we het recept in een populair jasje met misschien wel de meest populaire smaak van het moment: karamel-zeezout.

Bereidingswijze

  1. Meng de speculaaskruiden en peper met de bloem, het bakpoeder en het zout.
  2. Doe het bloemmengsel met de boter, suiker en stroop in de keukenmachine. Meng, voeg de melk toe en draai tot een deeg.
  3. Maak 2 bollen van het deeg, verpak in plasticfolie en leg (20 minuten tot 2 dagen*) in de koelkast.
  4. Laat voor de karamel de suiker met het water in een pan met dikke bodem smelten en karamelliseren. Schenk op een met bakpapier beklede bakplaat en laat uitharden.
  5. Verwarm de oven voor op 155 ˚C.
  6. Rol de bollen deeg uit in een rol, snijd elke rol 12 stukken en rol bolletjes. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, druk iets plat en bak circa 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal de kruidnoten uit de oven, leg op een koelrek met plaat met bakpapier eronder en laat afkoelen.
  8. Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie.
  9. Hak ondertussen de karamel in stukjes.
  10. Schenk de chocolade over de kruidnoten, strooi de karamel en het zeezout erover en laat uitharden.

TIP:  *Maak gerust het deeg 1-2 dagen van tevoren, dan kunnen de smaken goed intrekken, daar worden de kruidnoten alleen maar smakelijker van.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker