Koolpakketjes, loempia’s en broodsaus

3
Makkelijk

Bereidingswijze

2 uur kooktijd
3 uur en 30 minuten totale tijd

Koolpakketjes
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Pak de pompoen in met aluminiumfolie en rooster de pompoen in circa 1 uur en 30 uur gaar in de oven. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en schraap het zachte vruchtvlees eruit. Breng het vruchtvlees op smaak met een beetje zout, versgemalen peper, rasp en sap van de citroen en een scheutje olijfolie. En meng tot een puree.

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Haal de bladeren van de savooiekool los en blancheer ze circa 3 minuten. Spoel de bladeren koud met water en dep droog met een theedoek. Snijd de nerven uit de koolbladeren. Vul de bladeren met de pompoenpuree en vouw de savooiekoolbladeren dicht als een envelop. Leg ze met de gevouwen kant naar beneden in een met boter ingevette ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet voor het serveren circa 15 minuten in de oven zodat ze goed warm zijn.

Rode uienloempia
Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de helft van de tijm fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de uien samen met de tijm, een beetje zout en versgemalen peper circa 30 minuten met de deksel half op de pan. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Zet het vuur uit als de uien glazig zijn en laat circa 10 minuten afkoelen.

Verwarm de frituur voor op 160 ºC.
Splits het ei en klop het eiwit los. Leg de loempiavellen naast elkaar. Lepel op elk vel in het midden wat gestoofde uien. Brokkel daar wat feta over. Smeer de rand van het loempiavel in met een beetje eiwit, vouw de punten van de loempiavellen naar het midden en rol het vel strak op. Frituur de loempia’s in de frituur in circa 4 minuten goudbruin. Haal ze uit de frituur en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Gestoofde vossenbessen
Stoof de vossenbessen met de suiker, rasp en sap van de sinaasappel circa 20 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur uit en houd apart.

Broodsaus
Pel de ui. Prik de kruidnagesl en peperkorrels in de ui. Maak een sneetje boven in de ui en steek de laurier erin. Breng de melk aan de kook en leg de ui met de specerijen naar beneden in de melk. Zet het vuur uit en laat circa 30 minuten trekken. Snijd de korstjes van het brood en maal het brood fijn in het bakje van de staafmixer. Haal de ui uit de melk en voeg het brood toe. Breng de melk met het brood aan de kook. Voeg de boter toe, roer goed door en breng op smaak met een beetje zout. Breng aan de kook en zet het vuur uit.

Serveren
Verdeel de broodsaus over borden. Leg de koolpakketjes op de broodsaus. Snijd de loempia’s diagonaal door en zet ze tegen de koolpakketjes aan. Verdeel de gestoofde vossenbessen over de borden.

Ingredienten

4
Personen

Koolpakketjes

  • 1 kg pompoen
  • olijfolie
  • 1 savooiekool
  • 1 citroen
  • boter om in te vetten

Rode uienloempia

  • 4 rode uien
  • 3 takjes tijm
  • 1 ei
  • 4 loempiavellen
  • 150 g feta

Gestoofde vossenbessen

  • 250 g vossenbessen
  • 100 g suiker
  • 1 sinaasappel

Broodsaus

  • 1 witte ui
  • 4 kruidnagels
  • 5 zwarte peperkorrels
  • 1 laurierblaadje
  • 0.5 l melk
  • 4 witte boterhammen (2 dagen oud)
  • 1 el boter

Extra nodig

  • bakpapier
  • aluminiumfolie
  • frituurpan
  • staafmixer en staafmixerbakje
  • ijswater
  • kwastje
Geef je waardering
3