De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

konijnenbout met mosterdsaus en gestoofde savooiekool

20 min (voor)bereidingstijd
Konijnenbout met mosterdsaus en gestoofde savooiekool

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Konijnenbout
Ris en hak de tijm en rozemarijn fijn. Wrijf de kruiden over de konijnbout en bestrooi met bloem. Verhit boter in een braadpan en bak de konijnbouten in 5 minuten gelijkmatig bruin en laat rusten.

Mosterdsaus
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Fruit de ui in de pan van het konijn. Voeg de mosterd toe en verwarm 1 minuut mee, zodat de mosterd ontzuurt. Blus af met de kalfsfond en kookroom en roer tot een gladde massa. Kneus de jeneverbessen en laurier en voeg ze met de tijm en rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper.

Leg de konijnbouten terug in de braadpan, leg de deksel op de pan. Laat dit circa 1 uur rustig garen op een laag vuur.

Gestoofde savooikool
Breng de groentebouillon aan de kook. Halveer de savooiekool, verwijder de harde kern en snijd de savooiekool in fijne repen. Voeg de kool toe aan de bouillon, zet het vuur laag en voeg de kummel toe. Stoof de kool 5 minuten. Hak de peterselie en voeg de laatste minuut toe. Halveer de limoen. Breng op smaak met zout, peper en limoensap. Laat de kool vervolgens goed uitlekken in een vergiet.

Serveer
Schep de savooiekool in het midden van een warme borden. Leg de konijnenbouten erop en schenk de saus over het gerecht.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker