De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Mounir's kapsalon

Mounir geeft zijn eigen draai aan de welbekende kapsalon. Dit gerecht is niet alleen lekkerder, maar ook nog gezonder dan het origineel!

45 MIN
Mounir's kapsalon
Mounir Toub

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Aardappelpartjes

Was en snijd de aardappels in partjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Shoarma

Snijd de kalkoenfilet in kleine reepjes. Meng in een kom de kalkoenfilet, gemberpoeder, kaneelpoeder, paprikapoeder, chilivlokken, een beetje zout en peper. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kalkoen in circa 5 minuten rondom goudbruin.

Knoflooksaus

Pel en snijd de knoflook fijn. Meng in een kom de knoflook, yoghurt en Turkse yoghurt.

Kapsalon

Pel en snijd de ui in repen. Schil en rasp de wortel grof. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Snijd de ijsbergsla in repen. Meng in een kom de ui, wortel, paprika en ijsbergsla. Schep de aardappels in een ovenschaal, verdeel hier de gesneden groente, ‘kalkoenshoarma’, knoflooksaus en geraspte kaas over. Zet de grill van de oven aan en bak de kapsalon circa 4 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker